da berat da bahu ni..

salam..

tajuk di atas xde kaitan dengan berat badan aku yang makin bertambah sebab kuat makan.. juga xde kaitan dengan bahu aku jatuh mase xcident aritu.. semestilah juga xde kaitan dengan tulang bahu aku makin kukuh sebab aku da mula minum susu..pe maksud tjok di atas?? actually kat atas tu simbolik je.. aku rse da penat r ble orang letak tanggungjawab kat atas bahu aku.. selain itu, aku gak penat tanggung sume kesalahan.. aku rse sume benda org sandarkan kat bahu aku.. tu yang aku rase seolah-olah bahu aku ni da berat da.. makin skit ruang aku nak bernafas.. sesak dada ni beb.. sesak wa ckp lu..

kadang2 aku pk aku ni senang ke nak di arah2 kan??.. nape ada sesetengah pihak suke arah2 aku wat keje.. padahal itu keje dia, dia bley wat sendiri dan aku x rse dia OKU... memang seblum ni aku tolong wat keje.. sebab memang aku ni selalu kot amik keje tu.. aku da bese setle kan hal2 yang berkaitan.. or aku ni jnis x reti nak cakap" x bley tolong"..tapi kalo sume bende aku kne wat mula la aku rse hot.. dia ingat aku ni PA dia ke.. bley je tapi baya r gaji.. kadang2 dia gunekan aku untuk selindung diri dia.. supaya dia sentiasa selamat.. kalo jadi pape bley r dia kata aku yang bertanggungjawab.. cbe bgtau aku.. membe mane x hot.. kalo bende ni jadi kat sape2, mesti orang tu pon hot gak..

actually paling sedey kalo bila da penat2 setle sume ni, skali ada problem, sume macam tunding jari kat aku.. tu yang aku kecik ati tu.. ble ok diam je.. xd ke nak cakap trima kasih ke pe.. ak pon x heren pon.. niat aku pon skadar nak menolong je.. tapi kalo bende tu salah atau tbe2 ada masalah, mula push2 aku..suh aku bertanggungjawab sepenuhnyer.. nape x mau same2 dengan aku facing masalah ni.. padahal dah terang2 tu sepatut nyer tugas dia..

x tau la nak ckp pe.. redha je r.. maybe satu ari ble diri dia menghadapi kesukaran dia baru tersedar kot.. bukan aku mintak dihargai tapi stop r blaming aku kalo sume bende yang durancang tak jadi seperti yang dimahukan..sori r membebel kat korang.. tapi ni la yang aku nak luahkan dari hati aku.. da lme da aku pendam..buat sape2 yang penah kne macam aku ni, harap sabo je r.. kte da try tolong tapi org tetap slh anggap hasil keje kita..nak wat camne.. yakin r sume bende ni ada hikmah.. kalo korang nak share citer korang pon bley.. 

anyway thanx kat korang yang bc entri kali ni.. kre korang antara org yang cbe dengar mslh aku.. thanx guyz..

6 kritikan untuk post ini:

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

ala maknenyer dia tak hargai ape yg ko buat~
mybe dia gunakan ko je~
takpe la~
sabo je k~

Anonymous said...

sbnrnye aku hrp kte sume dpt harungi sume ssh sng sme2..tp keadaan skg ni..ntah laa..aku pn da mls nk hrp pape dr kwn2..GENG??mybe 2 sume just imaginasi aku..aku sdih gk..aku hrp ko btabah..

eDdY said...

biase la tu...
bile kite cam concern skit...abes sumer kejer nak suruh kite wat...
aq pon slalu la gak kena camtu..
last2 aq wat xtau jer...
janji aq lepas...haha
mmg cam jahat...tpi tu la cara nyer...
aper2 pon..ko bwak2 la bnyk bersabar...(^^)

SlacKerZ said...

hmm.. bak kata ayu tu tol.. memang kdg2 rse x dihargai.. kadang2 rse macam kuli batak pon ada gak.. pe bley wat.. sabo2..

SlacKerZ said...

aku tengah bertabah ni.. walaupon aku ni x percaya pada kejujuran tapi aku stil prcaya pada persahabatan.. geng tu bukan stu imaginasi ko.. ia wujud..

SlacKerZ said...

hmmm..bukan aku x try eddy.. memang kadang2 aku rse nak smash balik jer.. ble aku suh dia handle, mula muke dia glabah ayam cari alasan nak pass keje tu kat ak.. kadang2 ada gak rse nak tumbuk je mka dia.. tapi seyes kalo orang lain yang wat camtu mmg aku dah tinggal da.. wat x tau je.. tapi yang wat ni membe ken.. skit terkilan r gak sbb dia sanggup gunakan aku.. sob2