pedih..


ble kita kehilangan kata2 untuk bertutur

atau kehilangan tempat untuk berkata-kata

hidup ni terasa lumpuh

dunia mula trasa berjalan laju tanpa menghiraukan kita

kita mula rase yang xde lagi tempat untuk kita

mane hilangnya haluan kita?

mana peginya diri yang dulu?

layak ke kita luahkan rse

atau mmg kita ditakdirkan untuk pendam je prasaan

kepercayaan mula pudar

sape yang boleh lagi mempercayai kita

yang lebih penting, sape lagi yang boleh kita percayai

walaupon hakikat itu kejam, atau kebenaran itu menyakitkan

tapi kita sebagai manusia still berharap

kerana manusia dan harapan tak boleh dipisahkan

walaupon tahu berharap itu bukan lah jalan keluar

walaupon tau itu bukanlah harapan yang terbaik untuk kte

kehilangan kamu membuatkan hati aku sangat pedih

pedih lagi ketika aku rindu sama kamu

tapi bak kata ahli fiqir

mungkin satu hari kamu merindu, kamu akan  tau derita hatiku

merindu itu satu derita

tapi jika derita itu bahagia

aku pilih derita merindui mu..

sepanjang aku cuti, aku rase aku stil bergelumang dengan ingatan aku tentang encik bongok.. terlalu manis untuk dilupakan n terlalu pahit untuk diluahkan..dulu kalo aku tringat kat dia, kalo aku balik umah at least bley kasi lupa sama dia.. aku x tau la sampai ble aku nak stop ingat kat dia.. xtau la beb.. mungkin bende ni sume amik mase kot.. aku pon x sangka aku bley create entri jiwang kali ni.. so sape yang rs menyampah bce entri aku kali ni harap maaf la ek.. cume nak luahkan nukilan yang datang dari satu sudut hati..



10 kritikan untuk post ini:

naz said...

kasih sebenar tidak sebentar :)

ija said...

sdey.. :(

Moon BlooDy Spell said...

kadang2 pendam itu jalan terbaik

{lumut} said...

tersentuh.
rasa mcm nak je deklamasikan sajak neh...hmmm

nurfarihin said...

chill sis!
mmg susa nk lupekan seseorg yg tutt..
huhuhu

SlacKerZ said...

buat ija.. skrang memang aku tgh bersdey ni.. tapi gua tgh tahan ni sob2

SlacKerZ said...

buat naz, memang benar kata anda.. so aku tgh menunggu kasih yang sebenar ni..smoga anda juga akan bertemu dengan kasih sebenar anda..

SlacKerZ said...

moon bloody spell mmg sependapat dgn aku.. ini kerana walaupon pendam tu menyakitkan hati sendiri tapi at least kita x sakitkan hati org lain kan..

SlacKerZ said...

cik lumut, suka sama karya saya ini?? tq2.. deklamasikanlah.. nnti bagi saya dengar ek.. hehe

SlacKerZ said...

maybe cik farihin pernah ada pengalaman yg sme.. bende ni sume amik mse kan.. hope cpat la sume bnde ni berlalu..