mrapik si Niyang Rapik

salam..

yes.. 25hb da tbe.. akhirnya kuar gak cite Niyang Rapik ni.. aku tggu dari awal bln satu lagi.. sbb ak follow drama Puaka Niyang Rapik kat TV3 dlu.. diikuti lak aku tgk Fizz Fairuz n Sam blakon filem ni.. nak r gak tgk pe citer sbnrnye movie  ni.. dijadikan cite klas elektonik aku batal ptg ni.. walaupon sdey klas batal ( padahal dalam hati yeeehaaaa), tapi life must go on kan.. so, ak n da gang Jans trus g Mines.. smata2 nak tgk citer ni..

 

Disebabkan citer ni baru sgt kluar, adalah tidak fair kalo aku bagi sinopsis full citer ni..karang ada yang x jd nak g tgk lak kan.. silap2 ada yg bayar 7 rggit kat aku sbb aku da kasitau citer ni kat dorang so, dorang da x yah da g wyg kan... so, ak bg info srba skit je r.. dlu ada 5 org kwn yang wat final project dorang kat kampung Niyang Rapik ni.. ble2 balik dari ctu lpas 6 bulan slh sorg dari kwn dorang mninggal.. mak dak tu caye ni sume ada kaitan dgn lawatan dorang ke niyang rapik aritu..oleh itu 4 org tu pegi balik kat ctu sbb nak pulangkan pe yg sepatutnyer, nak mintak maap dgn org kampung kat ctu.. kampung tu totally brubah dari mse dorng g dlu.. tapi actually dorang x tau pe ksalahan sbnr dorang  n pe yang menanti dorang kat ctu..

Citer ni ssh aku nak review.. nak kata x bes pon x.. nak kata bes pon x.. nak kata bese je pon x.. x tau la rse pe.. tapi citer ni x takot.. citer ni jadi hidup sbb kte nak tau pe yang strusnye menimpa dorang n pe sbb sgala masalah ni berlaku.. citer ni xde kaitan dgn drama dia kat tv3 tu.. watak yang stil maintain pon watak Liyana Jasmay tu je r kot.. citer ni gak mrupakan citer yang klaka yang x lain x bkn disebabkan oleh si  Shaheizi Sam.. mmg bes r dia ni.. n watak Zed zaidi yang seperti abang juga memberi ksn pada pnonton.. ada gak pelakon baru yang skali imbas gaya mcm iqram dinzly.. bley la sbgai plakon baru.. bintang yang aku kasi 3.07/5 bintang.. just so-so je r movie ni.. tapi pndapat di atas ni just pndangan aku jer.. mungkin korang ada pandangan yang berbeza,, depend kat individu tersebut..



2 kritikan untuk post ini:

NaqeebLukhman said...

adess citer hantu lagi...


lepas ni bila tiba musim
lain semua pakat dok buat
pulak heheheheh


setakat itu jerlah pilem melayu...

aku sokong pilem 3D...

SlacKerZ said...

beselah wayang melayu..
jap lgi kluar r smua citte antu yang laen..

hehe..
minat cite 3D??
pe kata tgk citer Alice in Wonderland versi 3D..
cam best jer..
jom pi tgk..