berperikemanusiaan la skit..

salam..

sebenarnya aku nak mintak maap sbb lmbat update.. baru2 ni sedikit bz laa..k2.. berbalik kepada tajuk di atas.. kte ni sume manusia.. ye la takkan ikan main blog lak kan...walaupon kte ni diciptakan sebagai seorang manusia, tapi ada la sgelintir manusia ni dia xde sifat keperimanusiaan.. cane tu?? camne leh wujud nyer golongan2 ini.. aku pon x tau r.. aku rse maybe kurang kesedaran sivik kot.. ke dulu dia slalu ponteng klas pendidikan moral ke.. 

aku n members g la alamanda ari jumaat .. saje nak g check mata n wat lens.. ktorang 3 tiga motor.. merempit dari ukm r kre nyer ni.. aku naik dengan membe aku...seperti bese watak aku bukan lah pembawa moto.. aku ni penumpang je.. ktorang gne skuter kawan dia.. lpas settle sume bende, ktorang pon nak balik r ni.. on da way tu jam.. so mmg da ckup slow da aku rse member aku ni bawak.. aku ni lak ada sindrom berangan dalam kenderaan.. pantang sungguh .. kalo nek kete gerenti tido.. disebabkan naik moto, x brani la nk tido.. aku pon berangan.. kne lak jalan tgh jam, moto lak slow, lagi la syok aku mengelamun.... tah pe tah aku berangan.. tbe2 aku sedar aku da tercampak kat tepi jalan.. macam superman..terdiam aku jap.. aku macam buntu.. shock la katakan...

sdar2.. kawan aku tu tanya aku ok x.. ak tgk kaki dia dah darah2 dah.. rpenyer tadi dia pon superman skali dengan aku.. naseb baik la skuter tu x himpap kaki ktorang.. lgi la naye.. dan sebaik gak r xde moto melintas tepi kalo x da kne gelek da aku lpas tercampak tu.. kus semangat.. aku cedera ringan je.. darah kat tapak tangan skit, bengkak skit je kat lutut.. membe aku lak 4 jahitan kat lutut.. papepon alhamdulilah nyawa n muka kami slamat.. jatuh r saham beb kalo kne muka.. actually mase aku tercampak tu memang kepala terseret skali..kire jatuh tersembam lalu bergeser kat jalan.. tapi disebabkan helmet aku pakai tu longgar, dia terlungkup kat muka aku.. so skaligus protect muka aku.. kalo x bertanda gak r dahi aku ni.. x pasal2 aku dapat title solehah lepas xcident ni.. kawan aku pon pakai helmet longgar gak.. tu r muke dia pon  slamat.. aku dapat rse helmet aku bergeser kat jalan mse ter campak tu..bahaya tol..krenyaer my helmet my hero la aritu..

mengikut sumber yang boleh dipercayai, kawan aku memang da bawak elok dah.. skali adalah manusia mangkuk mane tah yang tbe2 membelok kat simpang.. jalan tu lak dah r kcik..kawan aku ni lak terpakse r wat emergency break nak elak dia.. jalan lopak, tayar botak, brek lak mcm problem tu yang kami jadi superman tu.. yang bes nyer manusia mangkuk ni leh wat x nampak je mse ktorang jatuh.. blah gtu je.. mmg dah trang2 slh dia..bkn nak bukak tingkap tnya ok ke x.. at least tunjuk la ada skit rse bersalah tu.. ni mentang2 bawak 4 wheel drive, bawak kete besa, kebal buat x heran kat orang lain.. pkir skit nyawa org len.. kalo bende cmni jadi kat org yang ko syg cmne.. mesti ko bengang kan..ada r gak sorang dua nek moto tnya ok ke x pastu blah gak r.. ktorang gak r klam kabut angkat skuter tu balik.. 



my hero..(^,6)

so, pemandu2 kerete di luar sana.. bawaklah kete dgn penuh berhemah.. memang kdg2 kte terbuat slh.. normal la tu.. manusia.. tapi mintak maaf la balik..cb ada rse bersalah skit.. bertanggungjawab.. kalo x dapat anta hospital or bayar ganti rugi, xpelah.. kalo just tnya keadaan n mintak maap pon da kre sejuk gak ati membe ni.. ni x.. chow membabi buta.. rse nak menyumpah je dia jadi kete sport.. bia lps ni aku dgn kawan aku naik ketesport  tu.. x yah naik skuter da.. huhu.. ok la stakat cni ek guyz..jangan tru prangai si manusia mangkuk tu.. n for bdk2 bwh 18 thun, aksi superman tu dilakukan oleh yang pakar je.. dont try this at home k..adios

2 kritikan untuk post ini:

Shahril said...

naseb le ko x arwah..
kalo x, skali ngan blog ni arwah..

SlacKerZ said...

hahaha.. agak r..da xde da entri baru tuk blog ni.. rsau gak kne gelek dengan kete.. lagi naye.. yang penting protek muke.. rsau beb.. kang berjahit muka org kata aku otai lak..