berperikemanusiaan la skit..

salam..

sebenarnya aku nak mintak maap sbb lmbat update.. baru2 ni sedikit bz laa..k2.. berbalik kepada tajuk di atas.. kte ni sume manusia.. ye la takkan ikan main blog lak kan...walaupon kte ni diciptakan sebagai seorang manusia, tapi ada la sgelintir manusia ni dia xde sifat keperimanusiaan.. cane tu?? camne leh wujud nyer golongan2 ini.. aku pon x tau r.. aku rse maybe kurang kesedaran sivik kot.. ke dulu dia slalu ponteng klas pendidikan moral ke.. 

aku n members g la alamanda ari jumaat .. saje nak g check mata n wat lens.. ktorang 3 tiga motor.. merempit dari ukm r kre nyer ni.. aku naik dengan membe aku...seperti bese watak aku bukan lah pembawa moto.. aku ni penumpang je.. ktorang gne skuter kawan dia.. lpas settle sume bende, ktorang pon nak balik r ni.. on da way tu jam.. so mmg da ckup slow da aku rse member aku ni bawak.. aku ni lak ada sindrom berangan dalam kenderaan.. pantang sungguh .. kalo nek kete gerenti tido.. disebabkan naik moto, x brani la nk tido.. aku pon berangan.. kne lak jalan tgh jam, moto lak slow, lagi la syok aku mengelamun.... tah pe tah aku berangan.. tbe2 aku sedar aku da tercampak kat tepi jalan.. macam superman..terdiam aku jap.. aku macam buntu.. shock la katakan...

sdar2.. kawan aku tu tanya aku ok x.. ak tgk kaki dia dah darah2 dah.. rpenyer tadi dia pon superman skali dengan aku.. naseb baik la skuter tu x himpap kaki ktorang.. lgi la naye.. dan sebaik gak r xde moto melintas tepi kalo x da kne gelek da aku lpas tercampak tu.. kus semangat.. aku cedera ringan je.. darah kat tapak tangan skit, bengkak skit je kat lutut.. membe aku lak 4 jahitan kat lutut.. papepon alhamdulilah nyawa n muka kami slamat.. jatuh r saham beb kalo kne muka.. actually mase aku tercampak tu memang kepala terseret skali..kire jatuh tersembam lalu bergeser kat jalan.. tapi disebabkan helmet aku pakai tu longgar, dia terlungkup kat muka aku.. so skaligus protect muka aku.. kalo x bertanda gak r dahi aku ni.. x pasal2 aku dapat title solehah lepas xcident ni.. kawan aku pon pakai helmet longgar gak.. tu r muke dia pon  slamat.. aku dapat rse helmet aku bergeser kat jalan mse ter campak tu..bahaya tol..krenyaer my helmet my hero la aritu..

mengikut sumber yang boleh dipercayai, kawan aku memang da bawak elok dah.. skali adalah manusia mangkuk mane tah yang tbe2 membelok kat simpang.. jalan tu lak dah r kcik..kawan aku ni lak terpakse r wat emergency break nak elak dia.. jalan lopak, tayar botak, brek lak mcm problem tu yang kami jadi superman tu.. yang bes nyer manusia mangkuk ni leh wat x nampak je mse ktorang jatuh.. blah gtu je.. mmg dah trang2 slh dia..bkn nak bukak tingkap tnya ok ke x.. at least tunjuk la ada skit rse bersalah tu.. ni mentang2 bawak 4 wheel drive, bawak kete besa, kebal buat x heran kat orang lain.. pkir skit nyawa org len.. kalo bende cmni jadi kat org yang ko syg cmne.. mesti ko bengang kan..ada r gak sorang dua nek moto tnya ok ke x pastu blah gak r.. ktorang gak r klam kabut angkat skuter tu balik.. 



my hero..(^,6)

so, pemandu2 kerete di luar sana.. bawaklah kete dgn penuh berhemah.. memang kdg2 kte terbuat slh.. normal la tu.. manusia.. tapi mintak maaf la balik..cb ada rse bersalah skit.. bertanggungjawab.. kalo x dapat anta hospital or bayar ganti rugi, xpelah.. kalo just tnya keadaan n mintak maap pon da kre sejuk gak ati membe ni.. ni x.. chow membabi buta.. rse nak menyumpah je dia jadi kete sport.. bia lps ni aku dgn kawan aku naik ketesport  tu.. x yah naik skuter da.. huhu.. ok la stakat cni ek guyz..jangan tru prangai si manusia mangkuk tu.. n for bdk2 bwh 18 thun, aksi superman tu dilakukan oleh yang pakar je.. dont try this at home k..adios

KejUjUraN dan SewakTu DengaNnya...

Salam..

Pe pendapat korang tentang kejujuran?? Sikap jujur la senang citer.. korang rse diri korang ni ckup jujur ke.. aku bukan la bersikap negatif or berfikiran tertutup tapi bagi diri aku ni  kejujuran tu dah x wujud lagi dalam dunia ni.. korang maybe akan terpikir pe bende budak ni merepek ni tapi percaya atau x tulah yang aku percaya..mula2 ble aku bgtau kat kawan2 aku.. ada yang gelak.. ada yang cakap aku ni tah pape.. ada gak yang cakap aku ni berpikiran x matang.. ada yang menentang aku habis- abisan..tapi lame kelamaan makin ramai yang seperfahaman dengan aku..

sebelum aku tnya sama ada korang sokong aku ke x, aku ada satu soalan r kat korang.. korang rse diri korang sendiri ni jujur ke?? x pernah menipu? x pernah sembunyi kebenaran?? kalo korang kata ye, aku memang nak sangat nak jumpe korang.. gua tabik spring sama lu.. sebab aku dah x jumpa dah orang mcm ni.. bley kata sume yang aku kenal dah xde dah yang jnis mcm tu.. maybe sebab tu gak lak aku da x percaya wujud nyer orang jujur ni..

nak dengar tak skit tentang sejarah hidup aku.. aku mengaku.. dulu aku ni sdikit kaki menipu.. aku xde r tipu orang tahap dasyat yang sampai hidup orang tu hancur.. aku tipu pasal nama aku, umor, keluarga, result exam.. bley katakan aku sorokkan sume tentang diri aku n dulu aku susah skit nak ngaku bersalah..bukan sengaja aku menipu.. tapi aku lebih kepada nak selamatkan diri n other reason, aku xnak orang sekeliling aku susah ati.. dulu aku menghidapi sindrom overprotective thdp diri n org yg aku syg.. aku tipu family, kawan2 n lebih trok diri sendiri... aku lak diberi kebolehan berlakon.. so, orang xkan syak pape..aku lebih suke tanggung sorang diri.. maybe sebab aku dibesarkan cara macam tu.. bg aku xde org yang kenal sape diri aku 100% sbb kadang2 aku pon x pham diri sendiri.. aku harap korang jangan ingat aku ni psyco ke pe.. tu dlu.. mse zaman aku muda remaja.. jangan r stop kawan dengan aku lak..

nak dijadikan cite, aku jumpa dengan seorang makhluk ni.. aku x tau r nape.. aku rse dia ni jujur dengan aku even aku ni banyak tipu dia n aku dapat rse dia pun tau aku ni kaki kelentong..menyebabkan aku percaya dengan dia..ssah woo aku ni nak percaya dengan orang.. skit- sebnyak aku brubah ble kawan dengan dia.. aku kurang menipu, mula trima orang.. aku mula percaya kejujuran tu satu benda yang bley wat kan diri n org sekeliling aku slamat.. but satu hari dia tipu aku.. n sjak dari tu aku tau yang bnyak gak dia dah tpu.. n dia gak ada kebolehan berlakon innocence.. WTH.. same je cam aku dlu.. menyebabkan aku pikir balik, kalo orang yg aku rse dah ckup jujur tu bley menipu, ada lagi ke orang jujur.. kejujuran tu dah x wujud dah zaman sekarang ni.. sume sanggup menipu demi kepentingan diri sendiri.. bese lah manusia...

tu cume pandangan dan berdasarkan pengalaman aku je.. aku bukan nak wat kan prinsip hidup korang brubah.. aku x nak lak korang sokong pndapat aku ni 100%.. cume aku nak bukak mata korang yang jangan la percaya sepenuhnya kat seseorang tu.. sebab kejujuran tu ssh nak dapat zaman skrang ni..ramai yang bagi reason menipu sebab kebenaran itu menyakitkan.. but, actually better kte tau satu kebenaran tu lebih awal daripada kte tau kebenran tu selepas satu penipuan.. itu lah baru orang cakap sakit tahap mencengkam jiwa.. sebab tu r aku ingt nak brubah skit demi skit sebelum aku lak rosakkan kepercayaan orang lain..aku harap, korang xde r boikot aku selepas ni.. ni aku saje je cite.. sbb aku dah x tau letak entri pe..

anyway aku nak cakap thanx sebab sudi jadi kawan aku, masih berkawan dengan aku n jadi follower blog aku ni.. (^-^)


be honest, even if others are not
if others will not
if others cannot

rahsia itu...

salam...

korang sume nak dengar x?? aku ada rahsia nak bagitau kat korang ni.. orang yang baca blog ni n geng Jans aku je tau pasal ni.. korang jangan kecoh2 lak..

Rahsia itu.. meh aku story skit..sbnrnya bermula macam ni.. skang aku tengah buat tesis.. salah satu prosedurnye adalan mem"blender" daun2.. aku gi la gune blender makmal.. aku x tau la pe aku da buat dengan blender tu.. blender tu cair beb aku buat.. giler btul.. maybe kerana aura ganas aku telah menular sampai blender tu cair atau jenama blender tu yang jarang ku dengari..  aku cuak r.. berpeluh tangan2 aku ni.. ye r.. kalo Kak Syidah ( lab assistant) tu tau,keluar darah telinga aku kena bebel dengan dia.. dia tu memang terkenal sebab PMS sepanjang mase..

mula2 aku takot nak bgtau orang.. aku diam je.. buat2 x bersalah.. tapi aku buntu x tau nak wat pe.. lab tu lak xde bleder lain.. aku citer kat kawan2 aku.. pastu ada lak dak lain nak guna blender tu.. skali rosak.. sah2 lah dia cari aku.. mula2 aku pikir nak wat drama " Itu bukan Salah aku" atau  drama" Tidak Pernah Ku Lihat Blender itu".. watak innocence seperti bese.. tapi aku pikir2 balik aku ni dah menyusahkan orang.. lagipon sampai bila aku nak lari.. last skali msti kantoi nyer lah.. lagi susah hidup aku.. silap2 bley kne pulau woo sebab ini dah kira kes masyarakat tidak bertanggungjawab ni..

so pada ari sabtu yang lalu aku telah pergi ke kajang mencari blender.. aku dapat r ganti.. terbang r 20 ringgit aku.. aku pikir xpe r... biar r kuar duit skit.. lagipon aku gak yang nak gne blender tu nanti.. sebagai insan yang berwawasan, aku kne r tanggung salah sndiri.. berkat sikit hidup.. aku pikir aku ganti je blender tu senyap2.. so kes ni xde r kecoh..btul x?? so biar la rahsia aku gune blender tu sampai cair terkubur kat cni.. biar korang2 je tau.. aku harap kak syidah tu x tau la aku wat blog.. kalo x kanntoi r rahsia aku ni..

hikmah aku ganti blender tu, aku dah dapat cari gitar yang aku nak...satu set gitar+ beg+ buku= RM 137.. korang rase ok x??.. hehe.. lepas ni aku nak blajo maen gitar lak.. so, barang siapa yang mahir bergitar di sini bagi r nasihat skit kat newbie macam aku ni.. turunkan lah skit tips2 or skil2 korang tu kat aku.. haa.. aku dah namakan dah gitar aku tu.. nama dia " Blacky".. sebab dia warna hitam n aku memang suke warna hitam... dia ada nama manje.. panggil dia Kadok.. simple, nice n senang nak panggil.. hehe.. ke korang ada cadangan nama lain..?? habaq mai kat che' k...


oitt kadok...

tata..

harga sebuah ketakutan..


salam..

perasaan tak.. sedar x sedar sebenarnya hidup kita ni slalu diselubungi ketakutan.. prasaan tu datang dengan sendiri.. bukan kita nak.. kadang2 kita takut kehilangan sesorang, kita takot diri kita terancam, takot hantu, takot tak siap kerja, takot nak hidup pon kadang2 rase gak... seseparuh orang dia cuba macam-macam supaya rase takot tu hilang.. ada gak yang jadi giler bile takot terlalu menguasai diri.. tapi ada gak golongan-golongan yang sengaja mencari ketakutan.. saje je nak takotkan diri sendiri..

golongan ni tak tau la nak cakap camne.. nak kata berani tak gak.. penakot je aku tengok.. tapi aku pon tak paham kenapa mreka ni nak hidup dalam ketakotan.. malah merka sanggup membayar supaya mereka dapat rase ketakotan.. itulah dipanggil harga sebuah ketakotan.. mereka tu adalah golongan spesies2 aku n da geng r.. mana tak nyer.. bayar RM 7 semata- mata nak tengok citer antu "haunted University"..citer yang baru kuar semalam.. barula aku paham pe yang cikgu aku cakap dulu.. manusia pelik.. sanggup bayar nak takotkan diri sendiri.. g masuk umah antu la.. tengok wayang citer antu la.. pastu diri sendiri yang takot.. rupanyer baru la aku sedar aku tergolong dalam golongan pelik tu.. so, sape yang tergolong dalam geng tu angkat tangan.. ngaku je la.. aku tau korang pon macam tu..


ni r citer aku tengok tadi

oklah.. da alang2 tu aku review r sikit pasal movie ni.. ia citer hantu yang glamor kat universiti Thai.. ada 4 citer dalam ni. antaranya: kisah toilet berantu, lif berantu, student medic yang kne jaga bilik mayat n kisah hantu kawan baik.. komen aku citer ni terlalu bese.. takde r mencapai tahap ketakotan menggeletar otak sebab takot atau tercabot anak tekak sebab menjerit.. just citer antu yang terlalu bese.. nak kata bes x gak.. aku stil rse Phobia 2 bes.. so, aku bagi 2.57 daripada 5 bintang.. tapi pape pon.. ikot pendapat masing2 r..
ni pendapat aku je..

k r guyz.. nnti pape aku update lagi.. adios..

AdDicTed..

salam..

baru- baru ni aku perasaan.. ada satu benda da berubah dalam diri aku.. benda yang x bes lak tu.. aku jadi ketagih.. ssh lak tu nak stop.. mula2 memang ada hati nak berubah.. nak stop addict benda ni.. tapi ada lak membe yang layan aku.. lagi r susah nak stop.. las skali memang da addict secara berterusan..adoiii.. leceh tul la..

aku bukan la ketagih benda mrepek2..cume skang aku addicted kluar jalan2.. memang hidup sehari aku rase x mau dok kat u.. setiap hari aku kluar jalan kat luar.. dlu xdela trok sangat mcm ni.. ada brape hari tertentu je r aku kluar.. ini bley mati kutu aku dok dalam bilik.. aku rase hidup aku xde makna..mula kaki aku kne gatal2.. otak aku mula stop berpikir.. ble kluar je, baru aku rse segala penyakit tu hilang..camtu skali effek dia.. adeh.. ni sume bermula sejak ari sabtu lepas lagi...

sabtu lepas: g masjid india
ahad lepas: g mines
isnin: g tgk wayang karoke kat alamanda
selasa: g jusco blakong
rabu: g lepak azura smpai pagi
khamis: g lepak metro kajang
esok: tgk wayang

hmmm.. yang leceh nyer satu je r.. kalo lepak, tgk wayang n karoke sume ni x gune duit xpe gak..ni duit asyik kuar je..nak2 nyer aku ni pompuan.. pantang la pulak tgk perkataan "SALE".. mula la menyinggah, melencong, lalu membelek2 beg2, baju2 n kasut2 yang terdapat di kedai tersebut.. walaupon korang tgk aku ni semacam ganas, tapi x leh lari gak dengan benda2 tu sume.. mule r rse nak tinggal dalam shopping kompleks..  kalo bpak aku tokey balak xpe r gak..ada r maaf nyer.. ni silap2 las2 sem nnti mula la aku memperbanyakkan amalan pose sunat dan membeli stok maggi berkotak-kotak.. so, tu yang aku terpaksa gak tanam je la hasrat membeli brg2 tu sume...

aku ase ble karoke tu, sgala tension tesis n asignmen aku hilang di mata, jauh di hati.. mid sem da dekat.. lab tesis x siap2.. asigmen da bertimbun lagi tertunggak kat dalam fail.. tapi aku ni dok kluar je keje nyer..huh.. camne ni guyz?? korang ada x petua2 bernas lagi mujarab untuk penyakit aku ni.. haih...

tolongla (-.-)"

jangan jadi hakim..

salam..



aku baru je lepas tengaok wayang dengan wani, qilah, che n mira.. ktorang g tgk kat alamanda.. cite ADNAN SEMPIT.. ramai sangat da review citer tu.. tu yang aku gigih gak nak gi tgk tu.. aku rasa ramai kat cni da tgk da citer tu.. tapi aku nak gak bagi sdikit komen tentang citer ni.. citer ni sbnrnya tentang camne khidupan seorang mat rempit yang bekerja sebagai mat despech yang ada hati kat bos sendiri.. citer nyer bukan la nak citer tentang kehebatan seorang mat rempit membuat rempitan atau superman atau pacak.. tapi lebih kepada camne percintaan seorang mat rempit n seorang minah yang kaya lagi berpelajaran.. yup..  antara 2 darjat la konon nya.. bley tahan la citer ni.. sebab ada lawak2 sengal, ada Cat farish n angh raja lawak, along raja lawak pon bes gak.. aku bagi 3.75 dari lima bintang.. syabas betti..huk2

maybe korang rase citer ni simple tapi tu r sbenarnya real life.. pengajaran yang aku dapat dari citer ni jangan hakim buku dari kulit atau bahasa orang putihnyer, " dont judge a book by its cover.." dalam citer ni dorang nak tunjukkan cmne masyarakat still susah nak trima x-mat rempit yang sudah berubah.. asal orang tgk bwk moto laju, pakai slekeh, tuduh dia tu mat rempit selaku sampah masyarakat.. tapi aku tgk si adnan ni walaupon  x- mat rempit, tapi dia ada wawasan.. at least dia da brubah.. cari kerja, da stop race haram.. maybe dia join tgk race tapi at least dia brubah sikit demi skit.. ssh r kalo trus nak brubah 100%.. giler ape tu.. bagi aku, asal kan ada hati nak brubah n brubah skit demi skit itu da ckup baik .. sume orang patut dapat pluang kedua.. so pe kata stop hina dia sampah masyarakat tapi bagi sokongan supaya dia dapat kluar dari cara hidup dia.. aku rase orang yang nak berubah tu seorang yang ada wawasan n berganda kali better dari orang yang pandai mengutuk tapi x menyumbangkan ape pada negara.. menghabiskan beras je.. tak gitu??

actually bile aku pk2 balik, maybe ada kaitan gak dengan hidup aku.. bak kata si adnan sempit tu " muka gua brutal tapi dalam hati gua ada taman".. maybe korang tgk aku just budak slekeh lagi tak cun malah kadang2 kejam tapi hati aku masih lagi ada kelembutan ( geli lak.. haha).. maksud aku, aku ni xde r trok sgt.. n cerita ni juga bagi pengajaran kat aku jangan suka hati je nak judge orang.. stiap orang mne de perfect.. kita kne blajo trima orang baru orang bley trima kita..

k r guyz.. nnti aku review movie lain lak..
wslm..

sekolah ku..

salam..

sedar x sedar da 4 tahun da aku tinggalkan zaman sekolah menengah.. da lama da aku x pakai baju uniform sekolah.. hehe..aritu aku pegi skolah lama aku.. kat serting, negeri 9.. aku lawat skolah lama aku pon sebab nak amik result spm.. truk kan aku.. amik spm 2005 tapi skang baru terhegeh-hegeh nak amik result.. bese la.. bukan lupa daratan tapi da blajar kat UK.. susah la nak g amik result tu.. tapi aku pegi kjap je sebab dengan bapak aku bukan dengan kawan2.. so x leh la aku nak g geweh2 kat depan junior ataupon g melawat guru2 di blik guru.. tapi skola tu pon da nampak lain da.. nampak lawa.. mungkin sebab da tukar pengetua.. pengetua skolah aku dulu kedekut..

untuk pengetahuan korang pada mulanya aku x suke blaja kat skolah ni.. aku masuk skolah ni time aku form 4.. sebelum tu aku skolah kat perak.. aku sayang giler kat skolah perak aku tu.. sedikit sebanyak aku menghabiskan sisa hidup aku kat skolah ni dengan meng"compare" skolah lama dengan skolah ni.. memang jauh beza nyer.. tapi skang aku da sedar.. walaupon skolah kat perak tu best sebab skolah baru, tapi sekolah aku yang ni best sebab aku jumpa membe2 yang satu kepala yang turut same2 membantu aku untuk survive kat skolah ni.. pengalaman kat skolah ni sangat best.. kre nyer ada hikmah gak aku tukar skola..

banyak memori aku kat skolah ni sebab kat skolah ni la aku jadi budak yang jahat tapi berwawasan.. kat sini aku blaja pe tu tahan lasak, menjadi seorang pelakon yang berjaya, macam mana nak survive kat dunia realiti, blajo bergadoh.. tapi yang paling penting pe tu setiakawan.. batch aku antara batch yang x disukai oleh cikgu.. so kami kene sokong antara satu sama lain untuk trus maintain blajo kat cni.. antara sejarah2 yang pernah aku catitkan di sekolah ini ialah dikejar mak guard sebab fly kluar, ponteng prep, ponteng riadah, curi tgk tv, pecah masuk bilik mak guard, tangkap kucing n arnab cikgu displin dan gadoh dengan budak2 form 4..

setelah korang dengar cite di atas mesti korang ingat aku ni plaja trok.. sebenarnya aku xde la trok sangat. . ramai x tau pasal geng aku.. dorang just anggap kami ni plaja2 normal yang lain.. ini kerana muka kami yang baik dan kebolehan kami brlakon watak yang tak bersalah..lagipon kami tergolong dalam kelas budak2 yang sdikit up dari segi pelajaran.. itu orang ingt kami plajar yang tidak bermasalah.. bley kata ramai gak tertipu ..x kisah r tu sume.. benda tu sume da berlalu.. untuk adik2 di luar sana yang masih bersekolah, hargailah zaman skolah anda skang ni.. walaupon skang anda merungut kne iron bju skolah, tak pon malas nak buat tutorial, tapi satu hari nanti korang akan rase tu r zaman2 yang best korang lalui..

adios..


cuba korang cari mane aku.. hehe



normal ke sensitif??

salam..

pernah x korang borak dengan member korang pastu tibe2 tengah syok borak tu korang rse hendak memberhentikan perbualan kerana ayat kawan korang tu? yup.. ayat yang dia rase sebenarnya gurauan yang best tapi bagi korang seperti ejekan menganjing yang pedas.. tbe2 lepas dengar dia bergurau macam tu korang rse macam malas lak nak bercakap dengan dia.. pernah x??

aku rase bende2 macam ni of course r pernah terjadi.. yela.. kadang2 kita x sedar gurauan yang kita cakap tu sebenarnya ayat - ayat celaka kepada individu yang lain..( bm sungguh ayat aku ni..).. aku ada r borak dengan membe aku sorang ni.. bese r.. da membe.. mstilah ada masuk unsur2 gurauan.. tbe2 dia leh wat lawak lak.. " ko tu bukan nyer cun pon".. aku gelak je r.. aku anggap je lawak.. lagipon kalo btul pon, aku x kisah.. memang r aku ni bukan jenis cun ni.. aku mengaku.. borak2 punyer borak tbe2 dia cakap "bukan ada laki nak ngorat ko pon".. mula r kuar gelak pahit aku.. tbe2 aku rase malas lak nak borak dengan dia.. tbe2 mula aku rase nak chow g basuh baju ke.. pegi bagi kucing makan ke.. malas lak aku nak borak dengan dia..

korang rase aku ni sensitif ke?? bley terasa sebab benda2 macam tu.. maybe sebab kondisi aku yang sekarang ni.. lbih2 lak aku ada masalah dengan si bongok .. menyebabkan aku kcik ati dengar dia cakap macam tu.. masalah nyer dua kali aku dengar ayat- ayat ni .. perlu ke mengulang lawak busuk macam tu.. mula2 aku dengar macam klakar.. ble second time aku rasa ati aku macam kene heret kat jalan tar.. ble dia ulang lagi lawak macam tu, aku lak rase nak heret dia kat jalan tar.. korang rse adakah ini reaksi yang normal atau aku telah bertukar menjadi gadis yang sensitif??

aku harap lepas ni setiap individu sedar akan lawak yang dia nak guna untuk membe2.. untuk member aku yang spesial ni, aku harap dia pon sdar diri  sebab dia tu xde lawa tahap lisa suryani.. so jaga2 r mulut tu.. biar muka x cun, jangan mulut macam bangkai..

p/s: sori penggunaan ayat kasar..

kata mereka..

salam..
mengenai hal aku nak melibatkan diri dalam hal- hal gitar telah ku tanya kan kepada ahli keluarga.. yelah.. saje je nak tau pe mereka kata.. di sini adalah pendapat mereka bila aku tnya aku nak blajar main gitar...

AYAH
 aku: nak bli gitar bley x?
  ayah: xyah.. amik je gitar ayah kat umah nenek..
  aku: x mau r.. ada ke.. tah2 da kne mkan dengan anai2..x nampak pon ble dtg umah nenek..
  ayah: wat pe nak bli gitar?
  aku: nak blajar main la.. bley bawak g mane2.. bley jd  hobi..bli pon gne duit sendiri
  ayah: xyah la blaja main gitar.. blaja la main piano..
  monolog aku dalam ati: piano tu da la mahal.. berat lak tu nak angkut.. sah2 
                                      lepas ni aku dapat potensi osteoporosis


IBU:
  aku: nak bli gitar
  ibu: nak watpe??
  aku: nak blajo la.. bley gak la buat hobi..isi mase lapang..
  ibu: kalo macam tu pe kata plih hobi lain.. masak ke.. menjahit ke.. jadi pompuan skit...
  monolog aku dalam ati: amik ko.. kan da kena slot gadis melayu dengan ibu.. 
                                     asal la aku g tnya td..
 
ADIK- BERADIK
  aku: nak blajo main gitar ni.. ok x??
  dorang: ok2.. ok sangat r tu..
  aku: tu r.. nak bli tapi ayah macam berat je..cmne ek??
  dorang: bli je.. gne duit ko gak.. lgpon ktorang nak tumpang sekaki ni.. kalo ko da x nak main
              bley ktorang rembat gitar tu..
  monolog aku dalam ati: pulak  dah..

Hmm... ni membuatkan aku berpikir lagi skali.. pe lak pendapat korang??
 

my first fieldwork...

salam..


cite pasal fieldwork ni patut aku cite dari minggu lepas lagi.. ye la aku pegi mase new year aritu.. tapi sebab aku penat mase bru balik, aku malas nak tulis pasal fieldwork aritu.. untuk pengetahuan korang ni first time aku gi fielwork.. pelikkan dah tiga tahun blajo kat u baru first time.. tapi xpe la.. ada la gak pengalamannyer.. fieldwork ni kat area pantai remis, perak..krew2 yang join: aku, mira, wani, encik tazidi ( lab assistant) n pakcik pendiam( driver ukm)..


kesimpulannya fieldwork ni indah, blurr, panas, klakar  dan penat.. sebaik pegi 2 hari satu malam je.. kalo 4 hari.. surrender aku.. meh cni aku nak tunjuk kat korang kawasan kajian aku ni.....













bley tahan r tempat ni... antara benda yang ku rasekan pelik berlaku semasa fieldwork ni ialah:


1) aku bukan pelajar
yup.. selama ini aku ingat aku pelajar.. rupanyer bukan.. hal ini telah disahkan oleh seorang pakcik cina ni.. mase tu tengah break.. memang penat r wa cakap lu.. dah la panas.. kami pon duduk kat satu kerusi papan panjang bawah pokok.. dekat2 dengan aku tu ada tong tutup biru.. ye la tempat aku letak spesimen.. time tu lak agaknyer musim lalat kot.. lalat memang banyak r kat area ktorang duk tu.. tbe2 ada satu kereta ni  lalu depan ktorang pastu pakcik cina tu melaung ke arah kami.." ikan ada?? ikan ada??" baru ku sedar.. ku bukan pelajar.. ku hanya penjual ikan.. huhu..


2)aku naik kuda
on da way tu, kuda yang kami naiki ni memang laju.. laju abis.. mira di sebelah ku melambung2.. encik tazidi di hadapan ku beberapa kali terantuk.. tbe2 baru aku sdar.. aku bukan naik kuda.. aku berada di dalam ford everest UKM yang dibawa oleh pakcik driver pendiam dengan kelajuan 140km/j.. memang laju sei pakcik ni bawak..


3) tazidi sebenar nya muda
sepanjang aku kenal encik tazidi ni kat lab, nampak seorang dewasa yang matang.. tapi kantoi bila dia join krew fieldwork kami.. dia bley cakap chayok2 kat ktorang.. mesej "pat2" bila suruh ktorang cepat.. n kutuk pakcik driver cakap bahasa short form bila dia x pham pakcik tu cakap pe.. bagi seorang berumur 30an aku rase bende ni x seswai dengan watak dia.. ke sebenarnye dia baru 20 an.. x mungkin lak..tapi aku nak ucap thanx kat dia sebab dia blanje ktorg sepanjang fieldwork ni.. thanx encik tazidi :D


4)xde peruntukan
aku pon pelik.. nape pelajar x diberi peruntukan untuk wat tesis.. kami yang serba x berduit ni terpaksa mengeluarkan wang sendiri untuk penginapan.. tapi untuk encik tazidi n driver ada lak elaun.. aisehh..sebaik 70 rggit satu malam .. kongsi 3 org adalah 23 ringgit sorang.. boleh la.. blik dia pon boleh tahan...


anyway, walaupon penat+ byk pelik2 berlaku kat ktorang.. tapi g fieldwork ni memang best... tapi lepas fieldwork ni aku kne la stay kat lab tu nak uruskan sampel2 ni.. haishhh.. leceh2...



piala futsal geologi

salam
patut nyer post ni aku masukkan malam..
tapi akibat kesan ubat batuk yang kuat, aku gagal tuk stay malam tadi.. tapi x pe r.. aku masukkan arini la.. smalam telah berlangsung nyer piala futsal geologi di depan kolej aku ni je ( lintas jalan je).. menurut sumber yang boleh dipercayai, hadiah nyer lebih kurang rm 800 hingga rm1000.. n setiap team dafta rm 80 rggit.. team nuklear pon join gak.. dorang memang boleh dikatakan aktif la gak bab futsal2 ni.. game ni bkn sahaja terbuka kat budak2 ukm, tapi juga terbuka kepada budak luar.. tu mula2 aku rase macam bukan kat ukm masa sampai kat sana, da macam pantai amerika da.. malas aku nak komen pasal tu..


oleh kerana smalam aku kebosanan, aku dan kak long telah diajak oleh mira n nuna untuk menyokong team NUKLEAR FC.. so pe lagi, watak kami sebagai pom- pom girl ( cuma kami x pakai skirt dan x bawak pom-pom).. kami just bagi kata2 semangat dan lepak kat pagar tu tengok dorang main.. dorang main dengan ok nyer.. antara hero team ni haziq n edwin.. dorang maen 3 games tapi dorang menang satu games je.. 2 kali lagi kalah.. but dorang stil dapat continue main tuk arini.. aku pon x tau lagi pe result nyer.. aku harap.. dorang menang.. gud luck guyz..



mase tengah game



her0 - her0 NUKLEAR FC

CHAYOK2 NUKLEAR FC!!

Tunjukkan pada mereka sape dak nuklear..

no more gays.. hahaha....

JPA... oh.. JPA

pertama sekali, post kali ini, ku tujukan khas tuk encik2 , puan2, tuan2, bpak2 dan ibu2 yang berkerja di Jabatan Perkhidmatan Awam.. bukan untuk cari jodoh seperti lagu Wali Band tu.. bukan juga untuk mengeji, memerli, memaki.. tetapi hanya luahan dari satu sudut hati..

JPA..
memang bertuah la ko nak sponsor aku blajo..
trima kasih la banyak2.. jasamu dikenang..
namun.. apasal la kali ni lambat beno masuk duit..
rakyat jelata da kegersangan duit da ni..
yuran konfirm r tertunggak.. akaun n wallet jgn r ckp.. da tahap kopak..
adakah mereka fikir aku ni makhluk pemakan pasir..
aku juga bukan makhluk pemakan serangga seperti dalam animal planet tu..
aku ni manusia pemakan makanan di kedai yang hanya menerima ringgit malaysia sebagai bayaran..
aku pemakan kueh tiow basah + pedas+ telur mata kerbau kat Penang char kueh tiow tu..
barang keperluan lagi la.. da nyawa2 ikan da ni..tunggu masa je nak abis..
oleh itu, saya memohon..
segeralah pe yang patut disegerakan..
segeralah masukkan wang ke dalam akaun aku...
tolong laa..
nak makan ni beb..

yang ikhlas,
dari sudut ati pelajar kering duit

Today is sweet

Salam..

yup.. today is sweet.. pada pagi ni memang la boring.. ye la.. mengenangkan yang arini satu ari yang lapang dan xde mood nak dok diam dalam bilik.. tbe2 aku dapat tau lak kat mid ada pesta coklat.. pe lagi.. krew ktorang trus terjah ke mid valley untuk melihat kejadah yang berlaku di sana sambil membayangkan memakan coklat tester dengan banyak nyer ..kita terjah!! zassssss.....

Krew Terjah ini telah diangotai oleh 4 orang yang tengah kopak wallet nyer iaitu kak long, qilah, mira n aku ( watak penting takkan tinggal kot.. hehe)... krew wan n che telah pulang ke rumah dan tidak dapat ikot serta.. ktorang bertolak lepas zohor nek komuter.. punyer la masa abis tunggu si komuter tu.. ditambah lak dengan kelembapan ia bergerak.. adoii... sampai2 x tau lak kat mane.. mula rase laporan yang kami terima tu palsu.. mula rase ditipu.. saat rse macam nak mengutuk orang yang membawa perkabaran palsu tu, tbe2 kakak kaunter pertanyaan cakap pesta tu ada kat exhibition centre..huhu.. kami gmbira..

Skrang kte saksikan beberapa sedutan di pesta coklat:



 
 
 
 

tapi aku rasa walaupon exhibition ni lebih besar daripada pesta coklat kat Time Square taun lepas, tapi taun lepas lebih meriah.. setelah puas menelan coklat tester dan mencuci mata, kami pon g lak melantak kat piza hutt.. balik2 g lak karok kat warta kajang.. best2.. hari ni memang sweet.. sweet seperti coklat tester yang kami makan tu gak..
love coklat.. love pesta coklat.. hoho..

minggu keusahawanan ktho

salam..


pada hari ini, anda bertuah kerana saya bersama 2 orang lagi rakan wartawan saya, wani n qilah telah membuat liputan bersempena hari ke4 minggu keusahawanan ktho yang diadakan di PUSANIKA UKM.. memang banyak giler kedai yang dibuka disini.. terutamanya kedai baju dan kain- kayan.. namun, walaupon banyak skali kedai di sini, namun kedai2 itu taklah sebanyak duit yang berada di dalam poket mahupon dalam akaun apatah dalam walletku..


oleh kerana kesemua wartawan ketandusan wang terutamanya aku dan qilah, kami telah membuat keputusan untuk membuat rondaan dan mencuba benda2 yang free sahaja.. oleh kerana mereka ini telah memberi perkhidmatan percuma kepada aku, maka aku juga akan mengiklankan kedai mereka secara percuma di dalam blog aku ni.. hehe


1) kedai pertama: produk muka Zaleza
 mampu mencerahkan muka.. ada promosi di sini.. pencuci muka harga RM39 kini  RM10.. krim siang n malam RM15 ringgit.. kedai ni memberi perkhidmatan facial percuma


2)kedai kedua: ubat mata al-syifaa
dengan pakai benda ni mata jadi terang akak cakap kat korang sume.. dia bagi akak pkai td..rawatan mata percuma.. haa akak da bli satu sebab dapat harga murah.. harga boleh cite dgn bro yg jual ni...pe lagi.. g try.. sebelah kedai ni ada rawatan resdung percuma .. tapi bab2 bende2 kluar dari hidung ni, akak x brani...





       ni la ubat yang akak da bli tu.. kot2 la mujarab.. x yah pkai spek da


3)kedai ke3: kedai ubat ainun
lebih kurang gak macam kedai mata al syifa'....bagi rawatan mata percuma gak..  tapi x bli la sbb da bli satu kat kdai as syifaa tu..kang banyak2 kang juling lak mata aku.. tapi ni pon dapat kasi mata terang..


4)kedai ke4: booth herbalife
aku gerenti nama herbalife ni korang pernah denga nyer lah.. aku g saje je nak tgk cmne aku nyer berat terkini dan ternyata aku kne tambah berat badan.. anda akan dapat khidmat nasihat percuma di sini.. bley beli produk.. tapi kalo aku guna sume duit aku yang sikit tu bli produk ni, for sure aku kne pose sunat je lepas tu.. x naik r berat aku.. so, tunggu aku ada duit dlu..


so pe lagi.. jom jolikan duit anda disini.. bagi yang x berduit pon xpe.. bley pegi ke kedai2 yang telah aku sarankan di atas.. itu saje liputan aku wat ari ini.. iklas tuk pembaca blog H.I.D.U.P..

p/s: aku nak ucapkan trima kasih kepada encik nik amiruddin kerana mengatakan muka aku matured.. walaupon aku sedikit gembira dengan pujian anda.. tapi aku rasa mata ko tu ada masalah.. bley cuba tambah kan power speck anda ataupon try produk ubat mata as-syifaa tu.. hehe

Plan baik punya..

salam..


seperti yang dijanjikan, n kebetulan skang ni lak aku tgh xde keje.. ak akan memaparkan plan aku yang aku reka tuk melupakan tentang si mangkuk ayun tu.. k2.. sebelum aku terlajak memaki kang, baik aku trus straight to da point.. ini adalah plan yang aku reka berdasarkan nasihat orang ramai juga dari blogger yang terkemuka.. kredit to bro kata otak , kupu2 biase n to kawan2 yang setia di samping aku..


    1) terima hakikat
  yup.. sebelum mulakan pape yang penting kene hakikat dulu.. aku kne sdar diri.. baru la aku bley trus go on.. kalo x slagi aku tak leh trima hakikat, slagi tu gak la aku trus mengharap macam orang x btul tu..aku rse maybe lepas aku trima hakikat, aku da boleh stop jd stalker.. hehe.. tapi kalo korang tgk aku stil x bley trima, korang hempok je kpala aku k..



          2)banyak bercakap
      sementara ni aku rse aku kne byk brckp.. membebel ke.. menyanyi ke.. sbb kalo berdiam,otomatik punyer aku tringat.. tbe2 dada jadi sebak.. tu yang leceh tu.. so, korang jgn ejek aku ni makan bontot ayam lak bila aku cakap non- stop..



         3) kurangkan berkait
      aku akan cuba kurangkan mengaitkan diri aku lagi dengan segala benda alah moden seperti ym, frenster muka buku, myspace  dan sedaerah dengan nya yang berkaitan dengan dia.. gamba2 tu pon aku akan simpan dalam pendrive n simpan dalam plastik yang dalam kotak yang aku ltak kat bahagian atas almari yang bertutup yang aku akan bukak ble aku nak amik beg balik kampung je..



       4) stil tnya kabar
 memang susah sgt la nak suddenly stop.. try gak.. tapi kalo dia tnya kabar aku jawab.. tapi dia yang kene stat dlu, bukan aku.. n tnya kabar je.. kalo da geweh2 aku akan bagi reason pegi karok, pegi jaga ank jiran sebelah ke atau gi kedai pak munawir.. after all, we still fren..



      5)enjoy dengan kawan
yup.. aku kne mengaktifkan diri dengan kawan2.. nak nyer aku ni da final year.. so baik aku tmbah kawan2 baru n mengenjoykan diri dengan kawan yang sedia ada.. lagipon geng aku adalah antara benda terpenting dalam hidup aku..



     6) cari hobi
 ye.. cari hobi adalah salah satu benda yang bole buat hidup kita menarik dan enjoy.. aku da pk da.. aku rasa lepas ni aku pilih hobi bermain gitar.. muzik boleh menceriakan hidup.. lagipon banyak lagu yang aku nak bawak guna gitar seperti lagu orianthi, kertas, unggu, peterpan, dragon red, kugiran malaya, breaking benjamin, maroon 5 dan.. banyak lagila kesimpulan nya.. so, sape tau mana bley cari gitar kapok yang murah n bley ajar orang main gitar, bgtau aku ek... ni seyes ni.. bukan main2


bende2 di atas ni plan yang aku rangka.. aku harap aku bley berjaya n hidup aku lebih bermakna..kalo korang ada benda nak tambah bgtau la ek..pendapat korang sangat di alu-alukan..

Praktikal ku..

salam..
kali ni sudut mengimbau kenangan.. ye.. actually arini besday rakan se'praktikal'ku.. Aku amik kesempatan untuk wish kat Brina epi besday.. smoga pjg umor dan murah rezki.. dia dah 22 tahun dah.. tua sudah.. disebabkan besday dia arini, kami amik kesempatan untuk wat reunion dengan dak2 praktikal yang lain sambil tu sambut besday dia.. bak kata orang, sambil menyelam minum air..ktorang sambut kat restoran buloh perindu dan majlis ni tlah disponsor sepenuhny oleh tuan empunya besday.. hehe.. trima kasih la brina.. arap murah rezki ko tahun ni.. majlis ni dihadiri oleh aku, mira, anip, subri, kasmi n wani.. qila x dpt hadir kerana xde mood..

masuk ni dah genap 6 bulan la kami dah abis praktikal.. walaupon mula2 memang susah nak uruskan hal praktikal ni, tapi x sangka semua tu dah berakhir dengan gembira dan lancar.. dengan adanya penyelia yang sempoi lagi baik hati dengan staf yang friendly, memang x sia2 aku praktikal kat Hospital KL (HKL).. cume slack sbab x dapat gaji r.. biasa la kalo kte praktikal kat badan kerajaan..kre beramal sambil blajar laa.. tapi trimas kat UKM kerana memberi elaun 6 rggt sehari.. bley r wat makan..

so , mse majlis reunion tadi tringat balik zaman muda2 makcik.. ye la.. tringat ktorang first time handle patient, bergaya dalam operation theater, betulkan mesin potostat, gadoh dengan patient, gadoh dengan encik syukri iaitu medical assistance kesayangan, camne bley kenal dengan kasmi, saat melawat AELB, mse kacau kak tan dan lain- lain lagi.. rindu sei.. 

tbe2 aku rase yang memang mase praktikal dulu aku selalu rase penat dan susah.. naik fedup r gak kadang2.. rse malas nak gi keje pon ada..tapi lpas abis sume tu, aku bley terkenang kembali saat praktikal tu sambil tersenyum.. then aku compare life aku skang ni.. memang aku skrang tensen dan berasa hidup ni pahit tapi satu hari nnti aku akan ingat sume kenangan ni sambil tersenyum.. sume benda pahit yang aku lalui skrang ni akan jadi kenangan manis aku pada mase akan datang.. skrang ni baru la aku percaya.. " life is suck tapi esok masih ada".. so jangan la putus harapan.. sesungguhnya Allah takkan menguji hambaNya di luar kemampuan hambaNya tu..

:D


Zaman Praktikalku~ mis them a lot..

merujuk kepada ko..

haa.. aku ada layan satu lagu ni.. lagu dia gitar goreng.. memang taste aku da..best.. penyanyi dia orianthi.. best2..  tjok dia according to you ( merujuk kepada ko).. lagu ni memang best n seswai kepada golongan macam aku.. aku rasa memang lagu ni seswai untuk semua dak2 pompuan.. cuba korang hayati lirik dia ni:

According to you
I'm stupid,
I'm useless,
I can't do anything right.


According to you
I'm difficult,
hard to please,
forever changing my mind.


I'm a mess in a dress,
can't show up on time,
even if it would save my life.
According to you. According to you.


But according to him
I'm beautiful,
incredible,
he can't get me out of his head.


According to him
I'm funny,
irresistible,
everything he ever wanted.


Everything is opposite,
I don't feel like stopping it,
so baby tell me what I got to lose.
He's into me for everything I'm not,

according to you

According to you
I'm boring,
I'm moody,
you can't take me any place.


According to you
I suck at telling jokes cause I always give it away.
I'm the girl with the worst attention span;
you're the boy who puts up with it.
According to you. According to you.


But according to him
I'm beautiful,
incredible,
he can't get me out of his head.


According to him
I'm funny,
irresistible,
everything he ever wanted.


Everything is opposite,
I don't feel like stopping it,
so baby tell me what I got to lose.
He's into me for everything I'm not,
according to you.



I need to feel appreciated,
like I'm not hated. oh-- no--.
Why can't you see me through his eyes?
It's too bad you're making me dizz-ay.


According to me
you're stupid,
you're useless,
you can't do anything right.


But according to him
I'm beautiful,
incredible,
he can't get me out of his head.


According to him
I'm funny,
irresistible,
everything he ever wanted.


Everything is opposite,
I don't feel like stopping it,
baby tell me what I got to lose.
He's into me for everything I'm not,
according to you. [you, you]
According to you. [you, you]


According to you
I'm stupid,
I'm useless,
I can't do anything right.

so, brape star korang bagi tuk lagu ni?? tp pape pon x ksh r .. taste masing2.. yang penting aku enjoy lagu ni dan aku suggest lagu ni tuk korang semua.. kte layan.. zassss.....


satu sindrom..

salam..


dalam hidup ni mesti kita diberi banyak pilihan.. ye r.. bagi membuatkan hidup ni sdikit mencabar n sdikit pening.. kalo x, x adveture r.. bagi setengah benda, mmg r ssh kita nak decide mana satu yang kita nak pilih.. lebih2 lagi kalo benda tu berkait dengan hidup n mati serta satu peluang yang ssh nak dapat dalam hidup ni.. contoh situasi nyer macam kalo dean supernatural tu ajak date, nak terima ke x nak.. atau tiba2 DJ Nas-T ajak aku hang out sekali kat the Curve, nak join ke x??.( actually situasi2 di atas memang xkan terjadi dalam hidup aku.. saje je nak berangan kat dalam blog ni.. ble lagi.. hehehe)


yang menjadi masalah adalah aku seorang budak yang mengalami satu sindrom yang menjejaskan diri aku gak r.. sebenarnya kebanyakkan gadis mengalami masalah ni.. nama pemyakit ni SGBK.. dari bahasa saintifiknya kte panggil Sindrom Gagal Buat Keputusan..separuh orang mungkin mengalami masalah dalam buat keputusan serius dalam kehidupan.. tapi aku, benda simple pon gagal.. nak makan pon pikir banyak kali.. nak pegi kelas pon masalah..ini terjadi apabila kita banyak sangat pikir side effect keputusan kita ni dan kita terlalu menjaga hati orang.. tkot gak pilihan yang kita buat tu membuatkan orang lain sakit hati dengan kita.. oleh itu aku memang tabik tahap kapten kat golongan yang dapat buat satu keputusan dengan tenang.. memang korang ni cool abis r gua cakap lu..


tapi baru- baru ni aku telah membuat satu kesalahan besar dalam hidup aku.. aku bukan gagal buat pilihan untuk diri aku.. tapi kawan baik aku..aku telah buat pilihan bagi pihak kawan aku.. dan pilihan itu telah menjejaskan hidup dia.. adoii... aku memang mintak maap kat ko beb.. kalo aku tahu bende ni jadi, aku takkan masuk campor.. aku harap dia paham yang aku x tau pengakhirannya dia trok macam ni.. kalo aku ada kuasa psikik boleh tengok masa depan atau aku dapat pinjam pintu masa depan doraemon tu, dah lama dah aku halang dia .. aku mintak maap sangat bagi sesiapa yang berkenaan tu.. andai dapat ku undur masa macam lagu kump. A.X.L tu.. tapi x dapat.. pe yang aku mampu buat sebagai seorang yang lemah.. aku memang malu nak ngadap muka dia lepas ni.. peristiwa ni membuatkan aku rasa aku x mau bagi pandangan dalam keputusan seseorang lagi... pe korang rase tentang perbuatan aku ni??

waaa..tolong

salam..
sory r korang aku x tmbah post.. FYI, ni weekend aku yang mmg full.. dari jumaat hingga r ke ahad xtvt aku full dari pagi hingga ke petang.. korang nak tau pe yang da aku wat?? haaa.. aku pegi fieldwork 2 hari pastu leh lak g berjoli kat sunway lagoon sehari suntuk.. gler tul.. pnat mmg penat.. bak kata nora danish dalam cite puteri, "yang penting kte enjoy..."

actually aku mmg baru balik.. tapi rindu lak nak blogging.. so sbelum tido aku nak gak tmbah satu post.. post aku ni penting sebab aku nak wat pengumuman..

Barangsiapa yang ada petua atau kaedah atau ubat untuk merawat sakit tekak tahap sore hilang, silalah contact aku.. tolonglah aku... jasamu akan dikenang  

ni sume berikutan aku mmg da sakit tekak sejak ari khamis.. ditambah dengan cuaca panas, beli ubat sakit tekak yang kotak nyer dah ada kulat hitam dan melolong2 di sunway.. memang abis sore aku.. sekali dengar macam sore saleem dari kumpulan iklim tu..dua kali dengar dah macam bapok.. mak aii.. perit dia malas r gua nak cakap.. korang mesti penah kena.. skang ni aku terpaksa menggunakan mesej, berbisik dan menggunkan khidmat translator untuk berkomunikasi... tak lupa juga ada yang ingat aku main regu dengan mereka padahal aku menggunakan bahasa isyarat..so pe lagi.. tolong r gua..  waa

baru

Salam..
arini da masuk tahun baru.. seperti biasa pasti byk yg g mlepak di klcc, putrajaya, tak lupa di taman tasik, di bukit2 dan kawasan2 yang sewaktu dengannya.. n aku gerenti mesti blogger2 sume akan mengeluarkan entri sempena new year.. aku gak macam dorang.. mengambil kesempatan ini untuk menulis entri sempena 2010.. sedikit malang kerana aku hanyak menyambut new year di bilik meeting.. kejadah ape r g wat meeting mse new year eve.. saje je.. tapi xpe.. atlest sambut new year rmai2.. bkn sorang2...


nama je tahun baru.. for sure r sume orang akan terlintas azam baru dalam kepala hotak masing2.. pe tu azam?? azam yang aku maksudkan ni bukanlah azam anak mak limah yang jual nasi lemak tu.. azam yang aku maksud kan ialah matlamat yang ingin dicapai.. actually azam ni satu benda yang susah nak penuhi.. sepanjang 3 tahun ni azam aku memang gagal..bak kata kawan aku, "ko ni dari dulu kata nak jadi budak baik tapi jahat je aku tengok.. nama pon azam.. kalo benda tu senang nak dapat baik tak yah azam..


ble name tahun baru, ramai yang ada terpikir nak mulakan hidup baru, imian baru, material baru.. x kisah r.. tu pendapat masing2.. bagi aku, aku nak satu pengalaman baru, kisah baru, kawan2 baru, dan adventure baru.. dan aku telah mulakan dengan wat blog baru.. aku nak lupakan kisah aku n dia n keep on surviving.. aku pon da wat satu rangka plan baru untuk lupakan dia.. nnti aku bentang kan.. plan ni aku da rancang berdasarkan survey internet n nchat kawan2 aku..


wat korng sume aku doakan azam korang tahun ni tercapai.. tak salah korang berazam.. bak kata budi dalam blogger boy.. " manusia dan harapan tak boleh dipisahkan.. tapi kadang2 kte x tau sama ada harapan tu ke yang terbaik buat kte.." kita stil boleh terus berharap.. n aku pon stil berharap..


k r guyz.. aku nak g tdo ni.. esok nak g perak.. nak g amik sampel.. first time g field work.. nnti ak continue post laen lak...