BerJalan HinggA sEsat

salam..

haaa.. arini aku da mula dah wat keje giler.. laen yang rancang.. laen yang jadi.. tu la aku dapat ilham untuk entri kali ni.. ia sebenarnye kesinambungan entri "ADDICTED" tu.. ala.. entri yang aku citer aku ni kemaruk berjalan tu.. tiap2 ari aku kuar U.. n sbnrnye sehingga arini mslh tu x abis lg.. aku still adicted kluar. tapi arini paling adventure gua cakap.. rse merepek2 pon ada gak..

sebenarnye aku n geng akan meniaga di festival FESSAT ( festival kolej aku) di mana port nyer x lain x bukan di Panggung Seni, UKM.. aku stat niaga dari ari jumaat ni hingga ari ahad ni.. moh r dtg.. meriah kan gerai aku.. macam2 gak aku jual.. saje cari duit lbih.. so, disebabkan kes niaga ni kami pon ingt nk cari kain skit.. kain jenis cotton tuk buat beg.. haa.. gerai aku ada jual beg.. mari beli3...

k2.. berbalik pada citer asal.. mula2 g cari kain skitar kajang.. tapi mmg x jmpa kain yg bes..kain merepek2 je.. paling koman pon jumpa kain wat baju kurung.. tbe2 datang idea giler kata nak g nilai 3.. bese r.. kan nilai 3 tu glamor sbb byk jual kain.. patutnyer dari bangi ke nilai 3 tu adalah dalm 45 minit.. skali sesat da.. tbe2 je tembus kat KLIA.. ktorg kona2, pusing2 tbe2 smpai sepang.. jalan trus, tembus sana sini tbe2 kluar nilai.. aku pon da pening da.. perjalanan tu pon jadi nak dekat 2 jam.. punyer la lme aku rse dalam kete tu.. sampai2 xde pun choice kain.. nak kata murah pon x.. harga standard  je.. harga kain kat Nagoya tu pon murah lagi dari tu.. las skali x bli satu haram kain pon.. tbe2 prot vibrate,, nampak pasa mlm dekat2 ctu.. g la singgah.. mse tu dah kol 5 lbey..krenyer jauh2 kami jalan g Nilai ni pegi pasa mlm je

tbe2 tah cmne tah.. dapat idea nak gak bli kain tu arini.. ktorang pon dengan gilernyer chow g seremban..singgah trminal 1.. jumpa nagoya.. pe lagi.. bli kain kat ctu je r.. malas r nk pk.. da la tbe2 dapat msj ada meting kul 8.. menggelabah ktorang balik.. dalam satu ari ni aku bley pegi byk tmpat.. jauh lak tu.. siap sesat lagi.. papepon pengalamn sesat mmg best.. haishh,.. lagi parah r addicted aku...

p/s: aku nak wat promotion skit.. dtg r grai aku..aku akan kasi harga murah lagi  special.. korang just sebut kata kunci " Aku kawan Slackerz".. aku gerenti bg diskaun kat korang..  aku siap jual slipar lagi.. meh r bli.. buat yg jauh tu, bley bli dari aku ikot pos.. tapi msti bli 3 pasang ke ats r bru aku bley pos kat korang..so amacam..anda berminat??

aku jual slipar ni
tgh glamor skang


6 kritikan untuk post ini:

cemomoi said...

bagus gitu.. dah stat meniaga sebelum keja.. korang teruskan semangat tu.. grade sok baik keja sendiri dari makan gaji, tak banyak sakit ati. aku dulu pnah gak meniaga kat kamsis dato onn tu, jual lukisan spray atas jubin tapi sub kat kamsis tu la

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

belikan aku slipar jepon satu~

Jawa a.k.a USERMODE said...

erm, niaga kat UKM? dekat aje tuh ngan rumah saya. hu hu hu ... tapi bukan student bole datang ke? ahaks~! ini hari konvo ke? erm...damn blur... tetibe ader jual2an lak kat UKM. slalu ari konvo aje ade :P

apelagi jual selain dari selipar eh? XD

SlacKerZ said...

tu r cemomoi.. ktorang saje je nak niaga2.. cai pengalaman.. at least da grad esk bley r survive kat luar tu..

SlacKerZ said...

ayu.. meh r dtg kdai aku bli slipar ni.. aku kasi kat ko 20 ringgit.. kalo ko x dpt dtg pon xpe.. aku bley pos.. tapi kne bli 3 psg r.. nnti aku tunjuk kat ko design2 yang ada..

SlacKerZ said...

kat UKM ni memang banyak festival.. datang r.. orang luar pon bley. nnti kalo JAWA dtg, ak kasi diskaun ... singgah r gerai aku.. slain dari slipar, ada jual keychain, burger, float, beg, burger, kek batik, air n yang paling spesial ROJAK TONGGEK.. dtg r UKM.. anyway, rumah kat ne??