KenApa Aku Suka teNgok tinGkap??

salam..
arini aku telah ke lab.. walaupon aku byk keje yang nak dibuat di lab tu tapi aku seakan malas nak bergerak.. kebetulan kat workplace aku tu dekat dengan tingkap.. aku pon memulakan hobi aku dok termenung kat tingkap.. ble aku pk2 balik nape aku suka tengok tingkap ek.. so, aku dapat idea tuk entri kali ini.. i love u tingkap.. hehe..

Kenapa aku suka tengok tingkap??
Sebab bes wei termenung kat ctu.. felling masyuk punyer.. rse nak layan jiwang pon bes.. tak caye cube ko termenung kat tepi tingkap tu.. nak nyer kne angin sepoi2 bahasa.. silap2 ko bley tertido kat ctu.. bes beb..

Kenape aku suka tengok tingkap??
aku suka tengok pemandangan kat luar.. aku kan geng pecinta alam.. suka tgk bnda2 hijau.. tapi kalo kat bndar ni gambo bangunan je r..tapi aku bukan la geng pecinta kontraktor PATI bila pemandangan kat luar tu cume pekerja n bangunan stengah siap..

Kenapa aku suka tengok tingkap??
aku suka usha orang.. keutamaan diberikan kepada good looking guyz.. hehe.. tapi sekadar usharan sahaje.. bkn nak bikin balak pon.. sape kata pompuan tak suke cuci mata.. tapi aku suka gak usha2 tgk tren baju yang glamor skang ni.. n prangai orang yang lalu lalang dpn aku.. bes wei usha orang


Kenapa aku suka tengok tingkap??
ble aku tengok tingkap tu lama2 nanti aku akan mula tringat kisah2 mse aku zaman skolah n sume kenangan2 manis aku.. tidak dilupakan kenangan pahit.. tingkap membawa aku mengimbau kenangan.. especialy kenangan kaki aku luka sebab kne kaca sebab aku terjun tingkap bilik aku.. hal2 ini turut ditiru oleh heroin2 drama Melayu yang akan dok tepi tingkap di rumah @ bilik @ dalam bas sambil menangis sbb terkenang perkara malang yang menimpa mereka.. tapi aku tak nangis tepi tingkap tau..


Kenapa aku suka tengok tingkap??
ble tgk tingkap, aku akan dapat idea2 baru yang bernas.. mula aku berfikir tentang cita2 aku n pe yang aku nak wat di mse akan dtg..  serta dia akan mengaktifkan imaginasi aku.. sbb tu aku tgk tingkap dlu sblom buat keje.. nnti datang la idea .. huhu.. tapi amalan terenung di tingkap ni bukan la satu berfaedah untuk future anda.. kerana ia patut dikuti tindakan.. bukan sekadar termenung..


Kenapa aku suka tengok tingkap??
sebab suka tgk jiran- jiran depan umah aku.. mak aku slalu gak cita pasal dorang.. especially tingkap umah aku jnis tinted.. dorang tak nampak yang aku intai dorang.. tapi aku bukan nyer golongan mami jarum atau bibo a.k.a. busy body.. korang jgn slh anggap lak..just nak tgk perkembangan kejiranan je.. kan kte patut amik tahu hal2 kejiranan.. kte kan satu malaysia.. tak gitu..hehe


Kenapa aku suka tengok tingkap??
sebab nnti aku nampak biasan diri aku sendiri.. hal ni slalu didapati di tingkap2 kereta.. bley btul2 kan tudung.. tgk baju senget ke tak.. aku rse yang kes ni bkn aku sorang.. korang pon sme kan.. jgn tpu.. ala ni bukan sahaje dilakukan oleh para gadis.. dak laki pon same.. nak tgk rmbut dorang maintain lagi ke tak..

Kenapa aku suka tengok tingkap??
sbb kalo tingkap tu kotor, nnti berdebu.. nnti ble berdebu, ada budak2 ske conteng.. bley tgk dorang lukis2.. kadang2 dorang tulis2 .. antara tulisan yang glamor seperti I LOVE U,  BODO, BUSUK n lain2 carutan la.. tu la slh satu cara dak2 ekspres prasaan dorang.. bagi penggemar karya seni n pendengar yang baik tentang luahan hati orang macam aku ni, mmg ske tgk tingkap sbb ni.. tingkap2 ni bley didapati di tingkap2 krete dan tingkap kelas di sekolah..

aku suke tgk tingkap.. korang plak bagaimana??
bagi penggemar tengok tingkap di luar sana...

Kenapa korang suka tengok tingkap??

10 kritikan untuk post ini:

naz said...

mengkagumi kebesaran yang maha esa:)

siti salwa nabila said...

kalo ko dok bilik aku, ko nk termenung tak kat tingkap bilik aku? haha...

SlacKerZ said...

yup, Naz.. actually menung di tingkap bley membawa kte memuji kebesaran alam ciptaan Allah

SlacKerZ said...

Salwa, blik ko tak bley r.. sbb blik ko ngadap blok dak laki.. nnti dorang prasan aku skodeng dorang lak.. huhu

cemomoi said...

nengok tingkap tape, jangan tengok ikut tingkap tu sah skodeng nantil bintil mata

NaqeebLukhman said...

hehhe kalau pintu dalam bahasa arab ialah albab... jadilah budak tu bernama ahmad albab...


ko pulak suka tngkap... errr. apa kenama dalam bahasa arab??/


apakah mungkin Nurjendela! hahahahahahaa

Jawa a.k.a USERMODE said...

erm... patutnye tambah satu lagik:

"sebab saya masih dalam probation untuk menjadi setiausaha agung Ahli Mesyuarat Tingkap".

:P

hahaha..sama juge lah. sy pun suke jengok luar tingkap sebab mak sy cakap, asyik mengadap pc aje,..kena rehatkan mata melihat benda yang jauh. so sy ikot sampai sekarang dah hampir 10 taun dalam bidang IT, sy masih tak rabun. hu hu hu~!!

SlacKerZ said...

cemomoi, aku mmg ske tgk tingkap.. tapi diingatkan yang ak bukan skodeng org ikot tingkap tau.. buktinya mata aku ok je.. hehe.. tapi kdg2 part2 "ter"skodeng ni mmg x dapat dielakkan..huhu..

SlacKerZ said...

waa.. NL, bley tahan gak nme tu.. sdap.. kalo ak wat blog baru, aku nak gne id Nurjendela la.. ko la first ak jemput jd follower aku.. blog ni x bley la.. sbb still syg nme Slackerz..

SlacKerZ said...

Jawa, bkn x mau tulis pasal mesyuarat tingkap.. tapi saya mmg exco terpenting mesyuarat pintu.. nanti dorang marah saya lak join mesyuarat tingkap..:D

Awak pon ske tgk tingkap ke?? Jom tgk tingkap sme2...