A liTTle Big SolDier

Salam..

sempena besday shima, aku  n dak2 ni tlh menonton wayang.. kurasakan macam telah lme aku x menjejakkan kaki di panggung wyg Alamanda ni..  sbbkan x tau nak tgk citer pe n besday girl tu nak tgk cite A Little Big Soldier... ktorang pon layan kan lah.. ak actually nak tgk Percy Jackson tapi membe sume nak tgk citer soldier ni so, ak mls r nak tgk sorg2.. ak pon join r dorang..



Cite ni actually tentang negara China tgh berperang zaman dolu2... ala2 zaman mulan gtu..  ada seorg petani (Jackie Chan) yang dipaksa join askar.. untuk survive, dia jadi seorang pengecut dengan pura2 menyamar mati awal2 lagi dalam perang pastu ble sume da mati dia pon bla n tgk barang pe yang bley kutip bwk balik.. da mmg rezeki dia, jeneral team musuh dia cedera..  dia pk kalo dia dapat bwk jeneral tu kat negari dia, dia akan dapat ganjaran tanah sawah 5 ekar.. jeneral tu lak dicari oleh pihak musuh iaitu merupakan seorg putera raja yang dari dulu lagi mmg da niat nak bunuh dia.. kre nye sambil dia balik jeneral tu, sambil tu dia kne kejar dengan putera ni n da gang.. walaupon dia dianggap nak bwak jeneral tu ke arah jalan maut tapi same time dia la penyelamat jeneral tu.. ikutilah perjalanan dia nak bwk balik jeneral tu balik negeri dia..

Cite ni ada unsur2 klakar.. beselah kalo Jackie chan blakon..ditambah lak kehadiran Lee Hom yang mmg sdap mata memandang.. aku paling ske tgk bagaimana jackie chan gler caring kat lee hom.. sweett...dari segi aksi lawan dia bley tahan menarik nyer ..cite ni actually ada nilai patriotik n mepertahan kan maruah bangsa.. nilai adik beradik.. nilai kasih sayang kat haiwan.. n cite betapa trok ksn peperangan.. citer ni ok tapi aku sdikit tak puas ati dgn ending dia.. anyway aku kasi 3.68 / 5 bintang pada cite ni.. bley la tu labu.. clap2..

2 kritikan untuk post ini:

NaqeebLukhman said...

hehehe tunggu kuar kat
blog baru nak sedut ler hehehe

tak sempat nak pi cineplex...

SlacKerZ said...

tgk la citer ni NL.. bley than la.. klakar beb.. n patriotik spirit tu bley feel..