HaLA TujU

Salam..

Smalam aku melepak di lab.. aku berasa runsing memikirkan tesis aku yang progress nyer slow semacam.. aku dengar rmai dah da siap.. aku ni da la lecturer x tanda lagi proposal aku yang dari sem lepas lagi aku da anta.. pastu rawatan sampel pon x siap lagi.. malas nak pk.. bley pusing kepala tahap jiwa kacau kalo pk.. baeklah.. aku trus cerita pasal entri aku ni..

semasa menunggu sampel aku masuk oven, aku n da coursemate berbincang mengenai satu tajuk hangat di tengah ari... " lepas abis studi ni ko nak wat pe".. tu la soalan yang ditujukan yang membuatkan aku rse aku ni sebenarnya xde hala tuju lpas aku abis blaja ni.. nak amik master ke?? nak keje ke??? kalo nak keje pon nak keje pe.. slaku bakal graduan sains nuklear, kerja pe kah yang aku nak ceburi..n semasa cakap pasal graduan sains nuklear ni, aku tringat r satu cite...

mse tu aku baru abis mtrx.. kre nak tggu result u la ni.. aku ada sorang membe yang aku knl mse mtrx yg bekerja smbilan di seven eleven (7E).. aku lak x keje n dikerah blaja memasak oleh mak ak.. mse result u kuar, ak contact r dia.. "wei mamat( bkn nama sbnr), ko dpt u mne?? aku dapat ukm.." pastu beliau menjawab, " aku uitm.. ko dapat kos pe??" ak bgtau r kat dia aku dpt kos sains nuklear n aku rsau r kos tu.. aku x tau keje pe nnti.. tbe2 dengan xcited nyer dia cakap kat aku yang dia ada membe amik sains nuklear tapi dak tu da graduate dah.. aku pon cpt2 tnya dia dak tu keje kat mne skang.. ye la nk tau gak pe produk2 sains nuklear ni.. skali dia pon dengan slambe badak n nada yang tenang menjawab " ada ni hah sebelah aku jd cashier kat 7E ni... " aku terdiam.. 

ble aku tringat blik citer ni ak gelak.. bodo gak membe ak ni.. mcm nak down kan smngt aku je.. padahal x slh pon kalo membe dia tu keje sambilan kat 7E sblm tggu interview.. skang ni aku rse ak tgguhkan dlu hasrat aku nak amik master.. aku pk, ak keje dlu.. tp x tau r.. keje kat hospital ke, AELB ke, MINT ke, amik Skim Graduan tentera ke atau pon cashier 7E.. ak x tau lg.. biar r mse menentukan...

5 kritikan untuk post ini:

Alynn Notnot said...

la, dak sc nuklear ke? all the besh. keje je kat depan ukm tu. ape ntah namenye. :D

SlacKerZ said...

aah.. dak sains nuke.. tq2 sbb wish me all da besh.. tgh cuak gak ble pk nk keje katne?? Notnot ni kos pe?? thun brape??

naz said...

cayookkkkkk sukses

SlacKerZ said...

thanx naz.. sukses 2 u 2... (^-^)

Zulfakar Jaafar said...

So skang krja pa??? Sya pun bdak nuklear jgk....