iTu seMua PeNgaLamaN

salam..

minggu lepas adalah minggu yang sangat bz.. ye lah.. FESSAT berlangsung n seperti yang aku dah bgtau korang, aku n gen Jans join niaga.. memang penat nak mampos la katakan.. baru aku rse bertapa penat nye para peniaga yang memilih jalan berniaga sebagai punca rezeki.. tepukan gemuruh untuk para peniaga.. n aku harap diadakan Hari Peniaga untuk memberi penghargaan atas penat lelah mereka selama ni.. tapi x leh r sume peniaga cuti serentak.. mati r kalo satu kdai pon x bukak..
sepanjang meniiaga ni banyak benda gak yang aku belajar.. first mestilah aku blajo selok belok meniaga.. deal dgn tokey ni.. deal dengan tokey tu.. at least aku dah ada connection dengan dorang2 ni.. makne nyer ble aku nak keje ni bley la mintak pengalaman dorang..kere mudah r skit kalo kte ada network ni.. n aku jugak bley berlatih communication aku dengan orang2 atasan serta para customer aku.. sume ni berguna la untuk mase dpn..

seperti bese bukan sume bende manis.. selisih paham dengan membe tu mesti ada..mula2 tu stat niaga ada gak bengkek dengan membe sorang ni.. mungkin keadaan yg serabut @ penat @ aku x pham prangai dia ke pe... tapi cbe brsabar dan akhirnye meniaga ni pon berjalan dengan jayanya.. paling x tahan kepenatan tu r.. ye r.. bangun awal sebab nak prepare mknn, nk setting bende.. pastu keje no rest.. pastu closing lak malam buta.. esok bgun awal balik.. huishh.. penat beb.. tapi mmg aku tau kalo meniaga makanan ni mmg penat skit... tapi xpe.. sume ni pengalaman.. xpe r kalo bersusah2 skit..

anyway aku nak ucap thanx kat Jans atas kerjasam korang, penghargaan pada para customer yang sudi membeli n trimas kepada rakan2 yang sentiasa memberi support.. so, kalo ada sape2 nak offer kami meniaga bgtau la ek.. mungkin kami bley meniaga di tempat anda.. pape roger ak.. nnti kte discus...

2 kritikan untuk post ini:

jen - jen punye cite said...

huahaha..wa singgah ni..huhu..nice blog gak.wa suke.=)

SlacKerZ said...

thanx.. rerajin r lagi singgah.. (^-^)