jangan jadi hakim..

salam..



aku baru je lepas tengaok wayang dengan wani, qilah, che n mira.. ktorang g tgk kat alamanda.. cite ADNAN SEMPIT.. ramai sangat da review citer tu.. tu yang aku gigih gak nak gi tgk tu.. aku rasa ramai kat cni da tgk da citer tu.. tapi aku nak gak bagi sdikit komen tentang citer ni.. citer ni sbnrnya tentang camne khidupan seorang mat rempit yang bekerja sebagai mat despech yang ada hati kat bos sendiri.. citer nyer bukan la nak citer tentang kehebatan seorang mat rempit membuat rempitan atau superman atau pacak.. tapi lebih kepada camne percintaan seorang mat rempit n seorang minah yang kaya lagi berpelajaran.. yup..  antara 2 darjat la konon nya.. bley tahan la citer ni.. sebab ada lawak2 sengal, ada Cat farish n angh raja lawak, along raja lawak pon bes gak.. aku bagi 3.75 dari lima bintang.. syabas betti..huk2

maybe korang rase citer ni simple tapi tu r sbenarnya real life.. pengajaran yang aku dapat dari citer ni jangan hakim buku dari kulit atau bahasa orang putihnyer, " dont judge a book by its cover.." dalam citer ni dorang nak tunjukkan cmne masyarakat still susah nak trima x-mat rempit yang sudah berubah.. asal orang tgk bwk moto laju, pakai slekeh, tuduh dia tu mat rempit selaku sampah masyarakat.. tapi aku tgk si adnan ni walaupon  x- mat rempit, tapi dia ada wawasan.. at least dia da brubah.. cari kerja, da stop race haram.. maybe dia join tgk race tapi at least dia brubah sikit demi skit.. ssh r kalo trus nak brubah 100%.. giler ape tu.. bagi aku, asal kan ada hati nak brubah n brubah skit demi skit itu da ckup baik .. sume orang patut dapat pluang kedua.. so pe kata stop hina dia sampah masyarakat tapi bagi sokongan supaya dia dapat kluar dari cara hidup dia.. aku rase orang yang nak berubah tu seorang yang ada wawasan n berganda kali better dari orang yang pandai mengutuk tapi x menyumbangkan ape pada negara.. menghabiskan beras je.. tak gitu??

actually bile aku pk2 balik, maybe ada kaitan gak dengan hidup aku.. bak kata si adnan sempit tu " muka gua brutal tapi dalam hati gua ada taman".. maybe korang tgk aku just budak slekeh lagi tak cun malah kadang2 kejam tapi hati aku masih lagi ada kelembutan ( geli lak.. haha).. maksud aku, aku ni xde r trok sgt.. n cerita ni juga bagi pengajaran kat aku jangan suka hati je nak judge orang.. stiap orang mne de perfect.. kita kne blajo trima orang baru orang bley trima kita..

k r guyz.. nnti aku review movie lain lak..
wslm..

8 kritikan untuk post ini:

GhOsToNe said...

adnan sempit?

dh tgk...

3.5/5

SlacKerZ said...

lepas ni jom r tgk haunted universities.. pastu kte bagi markah..

joegrimjow said...

erkk
susah skit nak baca sebab font dengan background seakan sama

SlacKerZ said...

ye ke.. suppose background blakang warna putih.. so nnti kaler font tu timbul.. maybe ada problem skit kot.. sori for technical problem..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

TAK TGK LAE~
BESH SGT KE?

cikwanik said...

wuwu.. busuk dak2 ne g tgk tanpa watak haku. .

SlacKerZ said...

tgk la.. nak kata best giler babeng x la gak.. takot nnti x kne dengan selera.. tapi ape2 pon, rumusan nyer, citr ni boleh lah..

SlacKerZ said...

hehe.. sian cik wanik.. xpe2 len kali aku gerenti watak ko ada.. kte gi tgk haunted university k..