sekolah ku..

salam..

sedar x sedar da 4 tahun da aku tinggalkan zaman sekolah menengah.. da lama da aku x pakai baju uniform sekolah.. hehe..aritu aku pegi skolah lama aku.. kat serting, negeri 9.. aku lawat skolah lama aku pon sebab nak amik result spm.. truk kan aku.. amik spm 2005 tapi skang baru terhegeh-hegeh nak amik result.. bese la.. bukan lupa daratan tapi da blajar kat UK.. susah la nak g amik result tu.. tapi aku pegi kjap je sebab dengan bapak aku bukan dengan kawan2.. so x leh la aku nak g geweh2 kat depan junior ataupon g melawat guru2 di blik guru.. tapi skola tu pon da nampak lain da.. nampak lawa.. mungkin sebab da tukar pengetua.. pengetua skolah aku dulu kedekut..

untuk pengetahuan korang pada mulanya aku x suke blaja kat skolah ni.. aku masuk skolah ni time aku form 4.. sebelum tu aku skolah kat perak.. aku sayang giler kat skolah perak aku tu.. sedikit sebanyak aku menghabiskan sisa hidup aku kat skolah ni dengan meng"compare" skolah lama dengan skolah ni.. memang jauh beza nyer.. tapi skang aku da sedar.. walaupon skolah kat perak tu best sebab skolah baru, tapi sekolah aku yang ni best sebab aku jumpa membe2 yang satu kepala yang turut same2 membantu aku untuk survive kat skolah ni.. pengalaman kat skolah ni sangat best.. kre nyer ada hikmah gak aku tukar skola..

banyak memori aku kat skolah ni sebab kat skolah ni la aku jadi budak yang jahat tapi berwawasan.. kat sini aku blaja pe tu tahan lasak, menjadi seorang pelakon yang berjaya, macam mana nak survive kat dunia realiti, blajo bergadoh.. tapi yang paling penting pe tu setiakawan.. batch aku antara batch yang x disukai oleh cikgu.. so kami kene sokong antara satu sama lain untuk trus maintain blajo kat cni.. antara sejarah2 yang pernah aku catitkan di sekolah ini ialah dikejar mak guard sebab fly kluar, ponteng prep, ponteng riadah, curi tgk tv, pecah masuk bilik mak guard, tangkap kucing n arnab cikgu displin dan gadoh dengan budak2 form 4..

setelah korang dengar cite di atas mesti korang ingat aku ni plaja trok.. sebenarnya aku xde la trok sangat. . ramai x tau pasal geng aku.. dorang just anggap kami ni plaja2 normal yang lain.. ini kerana muka kami yang baik dan kebolehan kami brlakon watak yang tak bersalah..lagipon kami tergolong dalam kelas budak2 yang sdikit up dari segi pelajaran.. itu orang ingt kami plajar yang tidak bermasalah.. bley kata ramai gak tertipu ..x kisah r tu sume.. benda tu sume da berlalu.. untuk adik2 di luar sana yang masih bersekolah, hargailah zaman skolah anda skang ni.. walaupon skang anda merungut kne iron bju skolah, tak pon malas nak buat tutorial, tapi satu hari nanti korang akan rase tu r zaman2 yang best korang lalui..

adios..


cuba korang cari mane aku.. hehe



14 kritikan untuk post ini:

kim_HasNuL said...

eermm.. tul2.. amat la merindui zaman skool dlu2 lau pn aku nih bru 2 tahun tnggl skool.. huhu.. mmg zaman skool la pling best an.. hehehe.. mmg kne hargai..

sabariah said...

mrsm serting kah? wah2.. kita pon mrsm gak.. hehe.. windu bile tgk gambar tuh.. kain tu yg mahal.. hik3..

Sendra said...

mula2 baca entry ni,cakap je sekolah kat serting dah boleh detect sekolah apa..

apa sebab sy tertarik kat entry ni,sebab setuju sangat2 kat semua point tu..point apakah??

-kita sama masuk mrsm masa form4..mula2 masuk memang ahh,rasa macam sekolah lama lagi best..

-tapi bila dah dapat kawan yg best2,memang sekolah tu ajar kita jadi budak yg lebih matang,disamping tu lebih berotak.

-sy masuk mrsm muar..sebelum ni tak pernh pun nk aktif2..tapi masuk form 4 kat situ,terus tertarik tgok bkm(bdn kepimpinan maktab)

-jadi LDP memang best,klu kita satu kepala dgn semua budak..tak kisah cikgu nk kata pelajar nakal,hahaha.

-sekolah kat mrsm memang ada kenangan yg lain sikit dari sekolah lain..serius..memang kenangan terindahh..

SlacKerZ said...

untuk kim, tau xpe.. dlu liat giler nak gi skolah.. asyik pikir nak ponteng je.. skang ni rindu la pulak..

SlacKerZ said...

kepada cik sabariah, yup tepat skali .. itulah mrsm serting.. ingat lagi mase mula2 nak cari kain tu.. menggalabah gak la.. paling klaka ble kat dalam maktab tu macam2 kaler ada.. yang paling x tahan kaler kain sami..

SlacKerZ said...
This comment has been removed by the author.
SlacKerZ said...

kepada encik sendra, trima kasih kerana menyokong segala point dalam entry ni.. hehe... tapi btul la..bila diikutkan balik, sebenarnya sume dak mrsm ni satu kepala.. bley kenal gaya budak mrsm cmne..x kisah la yang nerd ke, yang fly ke,ahli2 jdm ke.. pape pon kenangan kat maktab memang best.. rindu woo...

cikwanik said...

haku geng2 pangkah ldp dan seangkatan dengannye

Anonymous said...

sek aku blkg mrsm je..tp aku ttp ase bbangga ngn sek snrik.hdup tknik!!!hahaha

SlacKerZ said...

cikwanik.. ko pangkah ldp ke?? haha

SlacKerZ said...

x kisah lah sekola teknik ke, mrsm ke, jnji dlu kte ada sekolah.. hehe

cikwanik said...

hidup UK! *tibe tibe*

SlacKerZ said...

yup.. mai la cni.. meh la dtg UK.. bkn United Kindom.. UKM.. hehe.. universiti kebangsaan malaysia.. hukhuk.. Hidup UK!

Anonymous said...

fana..ko pasan x..die da dlete comment yg slh aggp 2=))haha