rahsia itu...

salam...

korang sume nak dengar x?? aku ada rahsia nak bagitau kat korang ni.. orang yang baca blog ni n geng Jans aku je tau pasal ni.. korang jangan kecoh2 lak..

Rahsia itu.. meh aku story skit..sbnrnya bermula macam ni.. skang aku tengah buat tesis.. salah satu prosedurnye adalan mem"blender" daun2.. aku gi la gune blender makmal.. aku x tau la pe aku da buat dengan blender tu.. blender tu cair beb aku buat.. giler btul.. maybe kerana aura ganas aku telah menular sampai blender tu cair atau jenama blender tu yang jarang ku dengari..  aku cuak r.. berpeluh tangan2 aku ni.. ye r.. kalo Kak Syidah ( lab assistant) tu tau,keluar darah telinga aku kena bebel dengan dia.. dia tu memang terkenal sebab PMS sepanjang mase..

mula2 aku takot nak bgtau orang.. aku diam je.. buat2 x bersalah.. tapi aku buntu x tau nak wat pe.. lab tu lak xde bleder lain.. aku citer kat kawan2 aku.. pastu ada lak dak lain nak guna blender tu.. skali rosak.. sah2 lah dia cari aku.. mula2 aku pikir nak wat drama " Itu bukan Salah aku" atau  drama" Tidak Pernah Ku Lihat Blender itu".. watak innocence seperti bese.. tapi aku pikir2 balik aku ni dah menyusahkan orang.. lagipon sampai bila aku nak lari.. last skali msti kantoi nyer lah.. lagi susah hidup aku.. silap2 bley kne pulau woo sebab ini dah kira kes masyarakat tidak bertanggungjawab ni..

so pada ari sabtu yang lalu aku telah pergi ke kajang mencari blender.. aku dapat r ganti.. terbang r 20 ringgit aku.. aku pikir xpe r... biar r kuar duit skit.. lagipon aku gak yang nak gne blender tu nanti.. sebagai insan yang berwawasan, aku kne r tanggung salah sndiri.. berkat sikit hidup.. aku pikir aku ganti je blender tu senyap2.. so kes ni xde r kecoh..btul x?? so biar la rahsia aku gune blender tu sampai cair terkubur kat cni.. biar korang2 je tau.. aku harap kak syidah tu x tau la aku wat blog.. kalo x kanntoi r rahsia aku ni..

hikmah aku ganti blender tu, aku dah dapat cari gitar yang aku nak...satu set gitar+ beg+ buku= RM 137.. korang rase ok x??.. hehe.. lepas ni aku nak blajo maen gitar lak.. so, barang siapa yang mahir bergitar di sini bagi r nasihat skit kat newbie macam aku ni.. turunkan lah skit tips2 or skil2 korang tu kat aku.. haa.. aku dah namakan dah gitar aku tu.. nama dia " Blacky".. sebab dia warna hitam n aku memang suke warna hitam... dia ada nama manje.. panggil dia Kadok.. simple, nice n senang nak panggil.. hehe.. ke korang ada cadangan nama lain..?? habaq mai kat che' k...


oitt kadok...

tata..

9 kritikan untuk post ini:

cikwanik said...

dah ganti kak syidah ta marah punye

Rahim Hashim said...

first thing yg plg penting skali.........blajar tune gitar dulu! ;p

SlacKerZ said...

rncngn tu berjaya.. kak syida x tau bnde tu rosak n dia x tau aku da ganti..huhu

SlacKerZ said...

hmm.. blaja tuning gitar dlu ek.. k2..baek.. nnti try.. tq..

nadia.yusof said...

kat mana leh dapat gitar+buku+beg + rm137 tu?..nak usha n rembat sebijik.

SlacKerZ said...

haa.. bley dapat kat kedai gitar depan metro kajang.. bli r nadia.. nnti kte leh goreng sme2..

Messy Bee said...

oit oit kat kadok jugak. haha

SlacKerZ said...

k2... kadok krim slm kat messy bee gak.. dia kata oit oit..

Siti Aishah said...

nak men muzik...telinga x bole tuli..tp tu leh develop dlm proses belajar..
men instrument memang besh..leh lyn jiwa smbil dorong bhgn creative brain to work..
be passionate and you will find it very interesting..:)

p/s:guitar dah pass,skg learning piano