JPA... oh.. JPA

pertama sekali, post kali ini, ku tujukan khas tuk encik2 , puan2, tuan2, bpak2 dan ibu2 yang berkerja di Jabatan Perkhidmatan Awam.. bukan untuk cari jodoh seperti lagu Wali Band tu.. bukan juga untuk mengeji, memerli, memaki.. tetapi hanya luahan dari satu sudut hati..

JPA..
memang bertuah la ko nak sponsor aku blajo..
trima kasih la banyak2.. jasamu dikenang..
namun.. apasal la kali ni lambat beno masuk duit..
rakyat jelata da kegersangan duit da ni..
yuran konfirm r tertunggak.. akaun n wallet jgn r ckp.. da tahap kopak..
adakah mereka fikir aku ni makhluk pemakan pasir..
aku juga bukan makhluk pemakan serangga seperti dalam animal planet tu..
aku ni manusia pemakan makanan di kedai yang hanya menerima ringgit malaysia sebagai bayaran..
aku pemakan kueh tiow basah + pedas+ telur mata kerbau kat Penang char kueh tiow tu..
barang keperluan lagi la.. da nyawa2 ikan da ni..tunggu masa je nak abis..
oleh itu, saya memohon..
segeralah pe yang patut disegerakan..
segeralah masukkan wang ke dalam akaun aku...
tolong laa..
nak makan ni beb..

yang ikhlas,
dari sudut ati pelajar kering duit

2 kritikan untuk post ini:

amira said...

huhu. bgus la sajak ni. hehe.

SlacKerZ said...

haha.. ni la orang kata ilham yang datang ble poket kering.. otak ni mula brtukar jadi kreatif.. anyway thanx sbb suke sajak ni..hehe