imPian aku sebagai Budak2 Tahun aKhir..

salam.. baru2 ni memang bz.. yelah.. sume asignmen nak dekat due date.. final exam pon dah mula terasa bahang nyer.. so, agak sdikit buntu untuk mengupdate blog.. tapi da alang2 blogwalking ni, aku pon amik keputusan nak mengupdate blog aku skali..jeles jugak la tengok orang laen asyik update je.. so, entry aku ni tentang impian aku sebelum aku blah daripada universiti ni.. n aku tau ramai kawan2 sejagat yang baca blog aku ni (poyo giler statement ni)  n aku harap entri kali ni memberi mereka sedikit hint tentang pekah yang aku tringin nak buat sebelum mengakhiri zaman universiti ku..

a)bergambar
ni da perkara wajib.. even x jadi tahun 3 pon aku memang da bergambar.. tapi dulu aku xde r join sgt gambar2 ni.. tapi sebab aku da tahun 3, aku try gak nak masuk mne2 ruang jnji terselit skit muka aku.. ni supaya kawan2 aku tak hilang ingatan tentang aku..tetapi malangnyer aku takde kamera digital.. kamera dslr tu lagi la jauh skali..harap kat kamera henset je r.. stakat pakai kamera henset tu apelah sangat.. kalo nak tgkap 4 orang, satu kepala karang trcicir.. tak masuk korum sebab x muat.. sadis btul.. tapi sebaik aku ada rakan2 seperti cikwanik n che daini yang sentiasa membawa kamera dalam beg kerana tau yang ble2 mase kamera diperlukan n  bley digunakan untuk bergambar..

b)berpoya-poya
semakin tahun 3, semakin rajin aku berpoya2.. pekah tu.. mesti korang pelik.. tapi ni tak boley dinafikan lagi.. kalo geng2 aku ajak la pegi mane2 pon mesti aku join nyer.. aku x join kalo ada sebab seperti  emergency@x sihat@ lain2 alasan yang kukuh je.. tempat lepak yang selalu digemari ialah kedai makan, mcd ( ni bertumpu kepada cikwanik), alamanda, tgv,pusat karaoke, kajang n baru2 ni ktorang g taman botani alamanda.. best woo.. sebab segala memori2 lepakan ni lah yang akan menjadi kenangan di waktu akan datang kelak.. at least zaman2 cmni kte bley la menyamar diri kte ni remaja lagi.. mse da keje karang susah dah.. karang baru nak remaja sikit ada lak yang tegor da buang tebiat..

c) ber"viva" bersama rakan2
impian ketiga ni makin malap kurasakan.. mana tak nyer.. gamma spect aku tu buat hal n pakcik icp-ms yang bz memanjang melambatkan progress tesis aku.. kalo lambat dapat result mcm mne aku nak proses data nak buat bab 4.. kemungkinan untuk berviva awal makin ranap.. adoii... camne aku nak go on.. disebabkan banyak sangat masalah, aku mula rse boring da nak g lab.. aku rse da macam makcik lab da.. cme aku tak dapat gaji la.. aku akan trus tabah demi Viva.. chayok2..

d)menjual kucing pengetua kolej KDO
haa.. baru2 ni baru aku tau yang pengetua KDO ada bela keturunan anak2 kucing yang comel2.. comel-comel giler tahap giler gaban punyer ni.. da macam ala2 kucing kat dalam internet tu.. gtu dia punyer comel.. actually impian ke4 ni aku maen2 je.. da diberi peluang bermain dengan kucing2 tu pon aku da cukop seronok da.. tapi kalo bley jual, aku nak jual RM1500 sekor.. aku rse berdasarkan kecomelan dorang tu, mmg ada orang nak beli.. muahahaha..

comel mcm ni kucing2 tu.. x tpu..

e)berharap kawan2 berhidup dengan baik..
walaupon ktorang datang dari latar belakang yang berbeza, kadang2 pernah tak sebulu, ada impian masing2.. tapi da nme satu geng.. sekepala gak beb.. impian aku yang last ni aku harap kwn2 aku berjaya dengan urusan master n mse dpan, tersedar daripada kenangan lama, meninggalkan sepatutnya yang ditinggalkan, menemui arah dan jalan hidup serta hidup dengan baik n gembira.. kalo impian ke5 aku ni tercapai, aku rse even aku nak berpisah dengan dorag nnti after graduate pon, aku senang hati.. sebab aku takyah risau kawan2 aku hidup susah lagi.. sori.. terdapat unsur2 jiwang lagi sdey di situ..

klah guyz.. pape aku kasi update lagi..got to chaw..daa

4 kritikan untuk post ini:

siti salwa nabila said...

nak tmbh 1 lg...nak cari jodoh.. hehe...~

naz said...

semoga kecapi segala dengan rapi :)

SlacKerZ said...

salwa, doakan k.. haha.. tapi part tu mcm stil ssh utk mse skrng...

SlacKerZ said...

tq naz.. doakan k...