nape aku rse perempuan makin pelik..

salam..

wow.. baca tajuk pon macam bikin kontroversi je kan.. aku tau msti ada girl yang tgh pelik, garu2 kepala sebab asal aku pompuan tapi aku sendiri pelik terhadap perempuan masa kini.. and maybe ada yang lepas baca ni akan yang menyumpah seranah aku n baling2 bantal kat  laptop ( tapi aku rse entry ni x sekontroversi sampai mcm tu).. tapi tu sume aku tak kisah sebab ni blog aku kan.. muahahaha.. lagipon aku just nak utarakan pandangan aku n mungkin sedikit sebanyak menyedarkan sesetngah pihak di luar sana.. tapi korang sume jangan la rse aku unfair ke apa.. sbab aku gak akan buat entry nape aku rse lelaki makin pelik.. korang nak tau tak nape aku rse pompuan makin pelik? cbe kte tgk beberapa kes yang aku nak utarakan...

Kes 1.. " Saya tak perangkap awak.. n ini memang real"..

kes no 1 ni bukan la aku nak kutuk sape2 disini.. tapi ini dilalui oleh seorang mangsa yang telah menceritakan hal ni kepada aku n da gang.. mangsa merupakan seorang duda tapi telah dianiaya oleh seorang perempuan di muka buku a.k.a facebook.. dia menyatakan kepada orang ramai yang dia bakal menikah dan sangat merindui anak2 mangsa pada masa yang sama perempuan ini tidak penah bertemu pon dengan anak2 mangsa.. mangsa mengakui mereka pernah berkawan dan sekadar berkawan setelah mengetahui perangai sebenar perempuan itu..oleh itu, sume mengucapkan tahniah kapada mangsa di atas berita perkahwinan palsu walhal mangsa ni tak tau pape.. oleh kerana perangai perempuan tersebut semakin melampau mangsa telah meremovekan perempuan tersebut daripada friendlist beliau.. berita terbaru perempuan tersebut stil meletakkan gamba2 mangsa untuk menyatakan kepada sume orang yg dorang ada affair..

komen aku: aku mula2 ingatkan mangsa saje membuat cerita supaya mangsa macam nak menampakkan perempuan tu yang syok sendiri.. tetapi setelah mendengar keterangan beberapa rakan terdekat perempuan tersebut, rupanya memang diakui prempuan tersebut mmg suka memerangkap lelaki.. tapi apa motif dia memerangkap mangsa masih tidak dapat diketahui.. masih dalam siasatan.. aku pon pelik.. pelik2..

kes 2.." saya sangat sayang anak saya n sdey nak bagi kat orang tapi saya.."

korang pon da sedia maklum pasal kes2 pembuangan bayi yang kian menjadi musim di malaysia.. sume orang mengaku benci buang bayi.. siap ada buat kelab2 benci buang bayi bagai.. of course la benci buang bayi.. ada ke yang ngok pegi mengaku suka buang bayi.. and aku pon rse yang buang bayi tu pon dulu sume same je macam kita tak suka tengok bayi dibuang.. membe aku penah cerita pasal membe cousin dia.. yang terlanjur n dia cuba mengurangkan dosa dengan berniat untuk membela baby itu.. sebaik dia tak terfikir untuk buang bayi tu.. but ble baby tu baru je dilahirkan mak perempuan tu trus amik baby tu bagi kat orang laen.. even dia merayu kat mak dia nak jaga tapi mak dia tak kasi sbb mak dia kata bikin malu keluarga.. even tu anak luar nikah tapi dia stil ibu n baby tu anak dia n dia berhak tuk rse sdey time berpisah.. mase tu perempuan tu insaf.. aku dngar citer ni pon sdikit tragis.. tapi aku mula rse lagi tragis n melampau bila brita paling baru aku dengar perempuan tu menangis lagi bila nak kasi anak no3 dia kat orang.. kre dah produce 3 anak luar nikah..

komen aku: aku tak tau la dia insaf taik kucing ke pe.. daripada dia nangis2 bagi anak kat orang better dia cepat kawen sebab mmg sure2 mak dia bagi bela anak tu.. halal lagi.. nasab keturunan terbela.. kalo da tau laki tu tak bertanggungjawab, nape stil nak jadi tkang mengandung anak dia.. aku pon pelik. pelik2..

kes 3 " im not materialistik okay...."

yang ni aku rse maybe aku je kot yang rse pelik.. or maybe ni la cara hidup skang.. aku cbe brgurau dgn membe aku yang kalo bf aku ada moto kapcai pon da ckup okay da.. pastu dia nasihatkan aku yang skang ni mmg la rse ok.. nnti ko nak kete, nak yg ada duit, nk yg brkrjaya.. pe la ngok sgt.. aku student n aku pon kne la pham kalo bf aku pon student.. takkan la dia nak bli kete sbb aku kot.. kalo aku da keje 6 tahun tu logik la aku terasa kalo bf aku tu xde mnde.. sbb da jadi satu keperluan da kete tu mse tu.. n ble cakap dia tak rse materialistik ke tu sume.. dia ckap dia bukan  tak materialistik n tak memilih.. padahal takde kete n xde duit is one of da reason dia clash dgn ex dia.. aku pon plik.. plik2..

komen aku: jangan samekan sume pompuan prangai cmni.. masing2 ada pendirian masing2.. tapi aku stil respek kalo itu da pendirian dia.. 

aku rse tu je dlu kes2 yang aku nak utarakan .. macam pjg lebar dah aku membebel.. macam dah kes jenayah dah.. tu just pndngan aku je.. bende2 mcm ni kan subjektif,.. kne tgk dari stiap sudut actually.. anyway aku saje je nak utarakan pendapat aku.. so, kalo ada yang x puas ati bley habaq kat aku lpas ni k.. tc..

4 kritikan untuk post ini:

cemomoi said...

heh.. betui le tu, tapi apa nak heran emansipasi, apa lelaki ble buat oang pompuan nak buat gak, kan... doniaa

Anonymous said...

kes no3 2 aku phm sgt2..ntah ble bliau nk sedo..aku relax je,cntakn pnyair mlm dn pengorek lubg tiang lmpu profesional..hahaha

SlacKerZ said...

cemomoi: aku pon x pham dgn dorang tu cemomoi tapi kne ingat bkn sume pompuan kat luar sne cmni.. hnya segelintir..

mira: aku tau ko tau kes no 3 tu.. muahaha.. n ko totally x trgolong dgn kes tu..

anemore-kun said...

Au rase kes yg first 2 disebabkan oleh revenge...maybe ponpuan 2 slalu kena main (a.k.a diperkotak-katikan..jgn fikir laen ar) dgn laki so dier lak nk main2 kn laki...xpon kes nk dpt perhatian orng rmai....

kes 3 lak kes yang sedang meningkat naik skrang nie...kes no money no talk...aku xde la nk kte pompuan ni materialistik, tp ble aku fikir2 relevan la jgk depa jd cm2...skrang nie sume duit...klau bwk cinta berkati2 kt giant pn xblh bl pe2....but still materialistik 2 blh tp kn ar ad limit dier...kesederhanaan itu kunci....