bley Ke beLiau??

kisah ni bermula tahun lepas x salah aku
ye..
mse tu aku, bro n adik aku tgh tgk Raja Lawak..
Aku ni peminat Sepah
mse tu turn Sepah
xcited r aku nak tgk
Ingat tak ada satu episod tema Filem
Sepah wat konsep cite Rock, Pontianak Harum Sundal Malam
cuba tekan di sini untuk tgk cite minggu ke-5 tu
part di mana mamat ni peminat jeff
dia tnya jeff
"bang, pe lagu terbaru abang?"
"bila izrail datang memanggil"
kami bertiga pon ketawa berdekah2

tbe2 tgh bergelak ketawa tu
aku tnya adik aku ni yang juga sedang ketawa
"weh, paham x lawak dia ni?"
"paham la sebab tu gelak.."

aku pon tnya soalan bonus kat dia
" izrail tu sape ek?"
"hhmmm... izrail tu bkn yang serang palestin tu ke?"

aku dgn bro aku terdiam
pastu kami pon berguling2 gelak
rupanyer adik aku ni lagi klako dari sepah

p/s: izrail tu merupakan malaikat pencabut nyawa .. yang menyerang palestin ialah israel... adik aku ni skolah agama smpai darjah dua je pastu berenti.. tapi baru2 ni dia kemukakan hasrat beliau untuk join sekolah tahfiz.. bley ke beliau?? aku mula risau...

miss her.. hoho

3 kritikan untuk post ini:

fusaisa said...

insyaallah bley,tp kena ar abg ngan sis dya ajar dya lebey skit pasal bnda2 agama supaya dya lebih paham

SlacKerZ said...

hmmmm baek...

yakin boleh!!

aman said...

hahahahahah mmg lawak... hasrat dia tuh mmg murni.. jgn risau.. niat dan usaha ke arah kebaikan byk ganjaran... hehehehe