Soalan yg MALAS dijawab oleh aku mse raya

Arini da ari raya ke-9..
aku x tau la kalo ada di antara korg yg sedang braya tp aku da kene keje ari raya ke4 lg..
ada kalanya aku trase mcm raya tahun ni malang giler..
dengan x bley amik cutinyer..dgn gaji x msuk nyer..dgn bju kurung dpt bli sehelai je..dgn frust emosi nyer..
k2..
sebelom aku mrepek pasal nasib malang raya aku, baek kite trus pegi ke tajuk asal entri kte kali ni..
aku x tau la korg tp aku pling mls nk braya sbb bese la kan bila da raya jmpa sanak saudara aku mls nak menjawab soalan dorg yg bertubi2 dan sebenarnya lebih kurang sama je..
mungkin aku patut pakai recorder je rakam jwpn pastu ble sorg lg tnya aku play je blik jawapan tu..
mungkin aku bley try wat pada tahun akan dtg..
oklah..
SOALAN-SOALAN NYER IALAH:.....


Slackerz (bkn nme sbnr) skang keje katne?
ini kre normal la kan..tp aku x larat nak jawab org yg sama smpai 2-3 kali..pastu makcik lg satu tnya lak..pdhal dok sblh2 je..pastu anak dia gi tnya gak..pastu esok family yg sama tnya lg..pastu ble dtg umah aku dorg tnya lg..itu bru satu famili..adoihaii.penat aku nak explain..ke aku patut lekat je jawapan kat mke aku ni aku keje pe..so, ble dorg pndang mke aku nak tnya, dorg da dpt jwpn tu..

Ble nak kawen ni??
ish..ni lagi la aku mls nk jwab..

Ble nak ada anak sendiri??
Ni lagi la aku x paham..aku belom kawen lagi da ada org tnya ble nak dpt anak..da la soalan ble aku nak kawen tu pon aku x bley jawab..bley lak tnya aku ble nak ada anak sendiri..last skali aku wat mke terkedu aku la..aku mcm nak jawab ble aku da kawen nnti la..tp nnti dorg tnya aku blik ble nak kawen..n akhirnya aku berbalik kpd jwpn aku mls nk jwab

Da Form Brape ek??
aku tau la mke aku ni mcm dak skolah..tp sampai tahap form brape tu sdey gak la..aku rse aku mcm nak menyamar je ckp aku bru form 3..bley gak la aku dpt duit raya..tp x baek lak menipu kan..so dgn mke tersengih2 aku pon jawab la aku da keje..pastu dorg mle brtanya keje pe ek..pastu mle la sindrom menanyakan soalan aku keje kat mana berulang kali tu terjadi..

Hari tu ada nmpak kat FB ada gambar dgn bdk laki..sape bdk tu??
Sepupu2 aku ni ada satu geng dipanggil serkap jarg..keje dorg ni menanyakan soalan berbentuk perangkap spy last skali kte terkantoi..tapi untuk soalan yang ni dgn senang hati nyer aku jawab..hahaha..aku mne ada FB..pastu mereka beramai2 memanggil aku kuno..nasib2..

Mne bli bju ni? Mcm bju raya akak tahun lepas..
Perghhh...ni aku x tau la soalan berbentuk ingin tahu ke atau soalan makan dalam ingin kata aku outdated..sampai hati beliau kata begitu kat aku..aku nak je jawab baju ni saya x bli..bju nenek saya mse muda..alang2 nak kata aku outdated, biar aku tarik dia skali..muahahaha..


Byk lg soalan lain..tp aku bg soalan TOP 6 yg pling aku menyampah nak jwab..seyes beb...

2 kritikan untuk post ini:

Faizul said...

biasa la orang-orang tua ni...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)