bermaknakah sebuah diri??

Salam

pernah tak korang rasa yang korang tak sayang diri korang.. aku rasa aku antara salah sorang.. aku rasa macam hidup aku ni tak ke mana.. mesti korang pelik dengan aku.. pe kejadah aku mengarut ni.. tapi walaupon korang rase sume ni pelik tapi tu yang terjadi kat aku sekarang ni..

aku mula berpikir sendiri sebenarnye pe tujuan aku hidup..memang korang nampak aku ni macam manusia normal.. aku gi makan.. aku g kelas.. aku kuar jalan-jalan kat warta.. tapi hidup aku ni kat mana destinasi nyer.. contoh terdekat: kenapa aku masuk u?? sebab lpas abis matrik sume orang masuk u.. nanti aku akan bertanya balik kepada diri aku, nape aku kerja?? sebab lepas abis blaja sume orang keje.. aku mula terasa yang hidup aku ni main ikot jalan orang lain.. pekah tujuan aku hidup?? pe yang membuat hidup aku lebih bermakna?? aku skadar hidup sebab umur aku masih panjang.. adakah sekadar itu nilai hidup aku..

sori wat korang rasa yang post kali ni banyak beno tanda soal.. actually dulu aku bukan macam ni.. especially waktu skolah.. aku seorang kanak2 yang penuh prinsip berwawasan.. malah mementingkan persahabatan, pengalaman dan pengorbanan..(ceh!! poyo lak kan bile dngar).. tapi tu memang aku.. respek gak r.. tapi aku yang dulu tu da hilang.. aku tak tau dia gi nyorok kat ne.. penat aku cari dia.. sume ni bile relation aku dengan dia macam celaka.. pasal kisah tu nnti aku cerite secara detail kat post yang laen.. kang panjang melebar

aku skang ni mula menjadi seorang yang kaki tido even aku tau sume takkan settle lepas aku sedar.. aku mula malas2 nak g makan.. aku mula malas nak bukak lampu bilik..dan paling membahyakan aku mula sakit n makan ubat ketika tak sakit.. aku skang tengah kawal diri dari makan pil tido, hidu gam ataupon merokok.. sebaik ada seorang sahabat aku bernama shima yang pernah nasihat kan aku : kalo ko merokok sekali je, tak rosakkan kesihatan ko, tapi nilai kewanitaan ko yang akan hancur.. berbekalkan kata2 shima yang mendalam tu,aku still tahan diri dari kejadah haram tu sume..

kadang2 aku rase aku hidup sebab ada orang sekeliling aku yang sayang aku lebih dari diri aku.. dorang yang sibuk tanya kesihatan aku, masalah aku.. aku ni??  wat dek je.. trima kasih kat family n kawan2 yang stil sokong aku.. tanpa korang mungkin aku da terlantar kat hospital sakit jiwa tak pon merayau2 kat kaki lima..
maybe Allah nak test aku skang ni.. aku harap korang sume yang baca ni doakan aku.. n kalo korang ada tips or advice tuk aku.. aku sangat alu-alukan.. thanx guyz..


4 kritikan untuk post ini:

cikwanik said...

mari berazam baru

SlacKerZ said...

mari2.. aku nak mulakan hidup baru r.. kasi hidup yang lebih adventure

Rahim Hashim said...

find a new hobby la...it works!

SlacKerZ said...

nice suggestion.. maybe bley membuatkan diri ni bz n lupekan mslh tu.. thanx ya.. nice advice