hampir diinterview lalu hampir ditipu??

salam..

ni ada cite fresh yang aku nak cite kat korang sume.. yela.. da alang2 dapat online ni.. trus la aku amik pluang ni nak update blog.. cite ni seyes fresh.. tahap baru petik dari ladang punyer laa..

fresh graduate macam aku ni memang desperate la nak cari keje kan.. baru2 ni aku sangat giih membuka laman web kerja kosong seperti jobstreet dan seangkatan dengannya.. setelah 4 interview aku tak pegi kerana masalah2 kronik, aku sangat gembira kerana di"call"oleh sebuah syarikat yang kata ada baca resume yang aku hantar kat Jobstreet dan diberitahu ada interviw ari isnin ni iaitu sok, 20hb september..

ayah aku suh siasat btul2 tentang syarikat ni dan Allhamdullilah kerana aku mendengar nasihat ayah aku.. aku cari kat internet tak jumpa.. plik kalo syarikat yang dikatakan worldwide takde syarikat laman web sendiri. skali aku search aku terbaca kat satu forum tentang syarikat ni.. kalo korang nak baca leh pegi kat link:


aku pon decide tak pegi interview untuk esk.. pe pulak pendapat korang kalo korang ditempat aku?


5 kritikan untuk post ini:

naz said...

perghhh bahaya siott

SlacKerZ said...

tau xpe.. seyes lega sebab terbaca forum ni.. sebijik kes yang same.. no tepon syarikat tu pon same.. kalo tak penat je pegi interview tu esk..

Faizul said...

rasanya tak pe, kalau setakat pergi untuk interview. ambik pengalaman saja. tapi biasanya elok la pergi berteman ke mana-mana...

cikwanik said...

hoih. seb bek mendengar nasehat ayah hg..

klu stakat intebiu tu leh je pegi. tapi klu kene baya pape utk documen tu jgn la baya. pembohong jek. ni ke yg ko nak cite tu cik fana?

SlacKerZ said...

huhu.. tak cik wanik.. bende laen.. banyak benda mau story ni.. jom kte lepak kat cfe fst smbil bercerita